Wat is de juiste vorm beveiligingscamera en hoe kies je?

Steeds meer mensen die kiezen voor een beveiligingscamera voor buiten. Logisch, met een goede bewakingscamera buiten ben je in staat om jouw woning altijd weer op de best mogelijke manier van beveiliging te voorzien. Als het aankomt op het kiezen van een goede camera is het over het algemeen mogelijk om te kiezen voor twee verschillende vormen: een Dome Turret camera of bullet camera. We zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat rondom deze verschillende vormen voor een IP camera buiten. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we besloten om het belangrijkste in dit artikel voor je op een rijtje te zetten!

De Dome Turret – een all-round camera

Het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor de bekende Dome Turret camera. Deze camera is natuurlijk te herkennen aan het koepelvormige ontwerp. De meeste mensen hebben de Dome Turret beveiligingscamera voor buiten wel eens gezien op straat. Dit is namelijk het model camera wat vaak door winkels en gemeentes wordt gekozen om een grootschalig gebied van beveiliging te voorzien. De belangrijkste voordelen die de Dome Turret bewakingscamera voor buiten te bieden heeft zijn:

  • Een hoge mate van flexibiliteit – kies je voor een IP camera voor buiten in de vorm van een Dome Turret dan weet je zeker dat je over een hoge mate van flexibiliteit beschikt. Het feit dat de Dome Camera in staat is om een geheel gebied van 360 graden aan toezicht te voorzien maakt het een prima optie voor de mensen die echt alles in de gaten willen houden. Dit grote dekkingsgebied is dan ook gelijk één van de grote voordelen.
  • Discrete manier van toezicht – een ander voordeel van dit type beveiligingscamera voor buiten is het feit dat deze camera erg discreet geplaatst kan worden. Het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat de camera’s niet op zullen vallen. Daar komt bij dat de discrete uitstraling ervoor zorgt dat de camera minder snel kan worden gesloopt. Dit in tegenstelling tot de Bullet camera, deze wordt namelijk nog wel eens afgebroken door het opvallende ontwerp.

De Bullet camera – ideaal voor gericht toezicht

Naast de Dome Turret camera als beveiligingscamera voor buiten is het mogelijk om te kiezen voor een Bullet camera. In tegenstelling tot de vorm camera van hierboven staat de Bullet camera bekend om het feit dat deze geen 360 graden dekking biedt maar enkel een gerichte dekking. Dit zijn dan ook gelijk de camera’s die zich op één enkele plek zullen richten. Dit type bewakingscamera voor buiten kent ook een aantal bijzondere voordelen voor jouw beveiliging.

  • Beter zicht op de lange afstand – wat deze bewakingscamera voor buiten zo bijzonder maakt is het feit dat hij voorzien is van zicht op lange afstand. In tegenstelling tot de Dome Turret camera is het bij deze IP camera voor buiten vaak mogelijk om verder weg te kijken. Hoewel het gezichtsveld vrij smal is zal je door de lange afstand in staat zijn om scherpere beelden te krijgen. Zo weet je met een Bullet bewakingscamera voor buiten zeker dat details van gezichten of kentekens goed op beeld te zien zijn.
  • Makkelijk om te installeren – daar komt ook nog eens bij dat dit type IP camera voor buiten over het algemeen erg eenvoudig te installeren zijn. Voor het installeren van deze camera’s heb je enkel en alleen een muurbevestiging nodig. Dit maakt het een toegankelijkere optie dan de Dome Turret camera. Deze camera’s staan namelijk bekend om het feit dat de installatie juist wat meer werk in beslag kan nemen.

Het mag duidelijk zijn dat de keuze voor een beveiligingscamera kopen voor buiten echt afhangt van wat je zelf voor ogen hebt. Indien je veel waarde hecht aan discretie en flexibiliteit dan raden wij je aan om te kiezen voor de Dome Turret IP camera voor buiten. Zoek je echter naar een bewakingscamera voor buiten die je een optimaal zicht geeft én die eenvoudig te installeren is dan kan je met de Bullet camera niet de fout in gaan. Voor meer informatie rondom de beste soorten camera’s voor jouw woning raden wij je aan om zeker even te blijven hangen op onze site. Hier zijn namelijk veel meer artikelen te vinden die je zeker even goed door zou moeten nemen!