Een beveiligingscamera speelt een belangrijke rol om inbrekers en vandalisten rondom uw bedrijfspand te weren. Maar wist u dat u ook met een dummy camera de schijn kunt wekken dat u een camera heeft hangen, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is? In deze blog benoemen we de rol van een dummy camera, geven we aan of u deze zomaar kunt herkennen en beschrijven we de voordelen ervan.
Wat is een dummy camera?
Een dummy camera is met name interessant wanneer u de inbraakveiligheid rondom uw woning of bedrijfspand wilt zonder daadwerkelijk een werkelijke camera te installeren. Deze nep camera’s zijn ontworpen om eruit te zien als echte beveiligingscamera’s, maar zullen logischerwijs geen beelden schieten.
De voor- en nadelen van dummy camera’s
Dummy camera’s hebben voor- en nadelen. Het is goed om beiden af te wegen zodat u kunt overwegen om voor een dummy camera te kiezen of toch liever te investeren in een echte beveiligingscamera.
Voordelen:
Dummy camera’s zijn goedkoper dan echte camera’s
Gemakkelijk te installeren zonder bedrading aan het hoeven sluiten
Schrikt veel inbrekers en vandalisten af doordat het lijkt op een echte camera
Nadelen:
De dummy camera neemt geen beelden op
Inbrekers kunnen op den duur erachter komen dat het om een dummy gaat
Hoe plaatst u een dummy camera?
Nu u weet at een dummy camera een belangrijke rol kan spelen om de inbraakveiligheid rondom uw pand te vergroten, is het belangrijk dat u een geschikte locatie kiest. Het doel van de dummy camera is immers dat deze afschrikt, dus moet het ook van een afstand te zien zijn dat het lijkt alsof er een echte camera aanwezig is.
Kies dan ook voor een positie in het gezichtsveld, bij voorkeur vlak bij deuren. Zorg er overigens wel voor dat u de dummy camera niet onrealistisch laag plaatst of op een vreemde positie monteert. Dan kan het al snel de schijn wekken dat het om een dummy gaat.
Ons advies: Kies bij voorkeur voor een echte camera
Een dummy camera kan zeker een belangrijke rol spelen als een kosteneffectieve aanvulling op uw beveiligingsstrategie, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het geen vervanging is voor een echte camera. Echte beveiligingscamera’s vangen wel beeld op en kunnen u helpen om te identificeren welke personen verantwoordelijk zijn voor een eventuele inbraak of vandalisme. Dit helpt u weer bij het opsporen of het melding maken bij de politie.
In onze webshop bent u aan het juiste adres voor een ruim assortiment aan voordelige beveiligingscamera’s. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u de veiligheid in en rondom uw pand kunt vergroten.
Voor de camerabeveiliging in en rondom uw woning heeft u volop keuze in soorten en modellen camera’s. Afhankelijk van uw specifieke wensen voor de beveiliging kunt u onder meer kiezen tussen dome camera’s en bullet camera’s. Beiden hebben verschillende voor- en nadelen en zullen wij dan ook in deze blog behandelen.
Wat is het verschil tussen een bullet en dome camera?
Zowel de bullet als dome camera zijn uitstekend te gebruiken voor beveiligingsdoeleinden, maar ze verschillen in ontwerp en functionaliteit. Aan de kwaliteit ligt het dus niet. Het voornaamste verschil tussen beide camera’s is de vorm ervan, wat ook een rol speelt bij de zichtbaarheid. De ronde koepelvorm van de dome camera is bijvoorbeeld minder opvallend dan de bulletvormige camera, die vaak snelle de aandacht trekt.
De bullet camera is vaker geschikt voor outdoortoepassingen, waar de dome camera doorgaans beter tot zijn recht komt in binnenruimtes. Kijken we naar de montage, dan zien we dat de bullet camera vaak gemakkelijker is om te installeren, mede dankzij de praktische vorm.
Wanneer kiest u voor een bullet camera?
De bullet camera dankt zijn naam aan de vorm van een kogel. U gebruikt deze vooral in buitenomgevingen, waar de camera een grote camerahoek kan bieden en vaak gericht kan worden op specifieke plekken. De camera is bestand tegen de weersinvloeden en kan ook tegen een stootje wanneer we kijken naar de vandaalbestendigheid.
De bulletcamera heeft ook vaak nachtzicht, waardoor deze effectief kan blijven opereren bij weinig licht of in volledig donkere omstandigheden. Dit maakt de camera ideaal voor 24/7 bewaking.
Wanneer kiest u voor een dome camera?
De dome camera is te herkennen aan de ronde vorm, waardoor hij minder opvallend is dan bulletcamera’s. Deze wordt veelal in binnenruimtes geplaatst en is ideaal voor camerabeveiliging dat minder hoeft op te vallen. Een dome camera is over het algemeen niet geschikt voor buiten en is iets lastiger om te monteren.
Een bullet camera of een dome camera: Wat is de beste keuze?
Zoals we bovenstaand hebben beschreven zijn zowel een bullet camera als dome camera uitstekend geschikt, afhankelijk van de locatie waar u de camera wilt plaatsen. Zoekt u naar een redelijk onopvallende camera voor in binnenruimtes, dan is de dome camera de beste keuze. Zoekt u juist een camera voor buiten? Dan raden we vooral aan om te kiezen voor een bullet camera.
Bij twijfel is het advies om contact met ons op te nemen. We kunnen u waar nodig adviseren over de beste keuze voor uw woning of bedrijfspand.
Samengevat: Het verschil tussen een dome en bullet camera
Dome camera
Bullet camera
Opvallendheid
Onopvallende beveiliging
Zichtbare beveiliging
Binnen of buiten gebruik?
Met name indoor
Met name outdoor
Montage
Redelijk eenvoudig te monteren
Eenvoudig te monteren
Bijstellen van de camera
Na montage ingewikkeld
Na montage eenvoudig
Bestand tegen vandalisme?
Redelijk vandaalbestendig
Minder vandaalbestendig
Een dome of bullet camera bestellen?
Bij Security Discounter bent u aan het juiste adres voor het bestellen van zowel dome als bullet camera’s. Wij hebben een ruim assortiment aan hoogwaardige camera’s om uw woning of bedrijfspand te voorzien van camerabewaking.
U bestelt onze producten gemakkelijk en snel, waarna uw bestelling binnen enkele werkdagen al op de mat verschijnt. Heeft u vervolgens nog vragen over de installatie, de voeding of de opslag van de camera? Dan staan we u graag te woord.
De Ring doorbell is een populaire keuze voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een slimme manier om hun voordeur te beveiligen. Naast dat u altijd kunt zien wie er voor de deur staat is het ook een praktische oplossing voor het aannemen van pakketjes. Een slimme deurbel mag dan ook niet ontbreken.
Maar is de deurbel van Ring nog altijd de beste keuze? Of zijn er tegenwoordige betere of voordeligere deurbellen op de markt verkrijgbaar? In deze blog vertellen we daar graag meer over.
Waarom een slimme deurbel laten installeren?
Een slimme deurbel is inmiddels onmisbaar geworden op het gebied van woningbeveiliging. Niet alleen schrikt het inbrekers af om toegang te krijgen tot uw woning, het biedt ook de mogelijkheid om realtime mee te kijken vanaf uw smartphone. Het aannemen van pakketjes of het communiceren met bezoekers zonder dat u zelf aanwezig bent, wordt hierdoor veel gemakkelijker.
De Ring deurbel was een van de eerste smart deurbellen die voor een relatief betaalbare prijs werd aangeboden. Vandaag de dag is er veel meer keuze en kunt u beter vergelijken op basis van functionaliteit.
Welke alternatieven voor de Ring deurbel zijn er?
Bij Security Discounter hebben wij een aantal vergelijkbare deurbellen die dezelfde functionaliteiten bieden als de Ring deurbel. Deze alternatieven zijn qua kwaliteit en kunnen uw beveiligingssysteem dan ook goed aanvullen. We lichten er twee toe.
Partizan draadloze video-intercom: De Partizan – Meyers MBD-100 is een video deurbel die alles ziet. Dit komt doordat deze deugdelijke video deurbel uitgerust is met een bewegingsdetector en een slimme functie voor menselijke detectie. Als er iemand in beeld verschijnt, krijgt u gelijk een melding op uw smartphone! Zelfs in het donker geeft dit model tot 3 meter afstand een helder beeld. Verder is de moderne video deurbel van Partizan uitgerust met een 2MP-camera, een ingebouwde microfoon, een luidspreker en heeft een ondersteuning voor SD-kaarten.
Ezviz DB2C-kit draadloze videodeurbel: De Ezviz DB2C-Kit is een slimme deurbelkit met een draadloze videodeurbel en bel. U kunt uw bezoekers overal zien en horen en deuren openen zonder dat u ze opnieuw hoeft te bedraden. Met PIR-bewegingsdetectie onderscheidt de deurbel op intelligente wijze het menselijk lichaam van andere objecten en activeert onmiddellijk de nodige alarmen, waardoor uw huis 24 uur per dag, dag of nacht wordt beschermd.
Waar moet u op letten bij de aankoop van een slimme deurbel?
Wanneer u een nieuwe deurbel koopt zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden, met name op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Let dan ook onder meer op het volgende:
Beeldkwaliteit van de camera: De kwaliteit van het beeld van de camera is ontzettend belangrijk. Hoe scherper het beeld, hoe gedetailleerder u de bezoekers en eventuele gebeurtenissen kunt zien.
Realtime: De meeste deurbellen bieden ook de mogelijkheid om realtime mee te kijken via een app. Controleer voor de zekerheid of de app gebruiksvriendelijk is en goed presteert op uw smartphone of tablet.
Twee-weg audio: Wilt u de deurbel ook gebruiken om te praten tegen de persoon die voor de deur staat? Zorg er dan voor dat de deurbel is uitgerust met een twee-weg audiofunctie. Deze functie omvat zowel een ingebouwde microfoon als een luidspreker.
Compatibiliteit met andere systemen: Kijk of de deurbel compatibel is met andere smart home-apparaten en -systemen die u al heeft, zoals slimme verlichting, alarmsystemen en sloten.
Bewegingsdetectie: Controleer of de deurbel geavanceerde bewegingsdetectie biedt en of deze instelbaar is. Goede bewegingsdetectie kan u waarschuwen voor activiteit rondom uw voordeur, zelfs als iemand niet aanbelt.
Een slimme deurbel bestellen? Kies voor Security Discounter
Een slimme deurbel is een must-have om de veiligheid rondom uw woning te verhogen en uw comfort te verbeteren. Met een slimme deurbel kunt u eenvoudig zien wie er voor uw deur staat en kunt u direct communiceren via uw smartphone, waar u ook bent. In onze webshop bestelt u eenvoudig en snel uw gewenste video deurbel. Indien u daar wat advies bij kunt gebruiken, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Bij woningen en bedrijfspanden waar een beveiligingscamera is geïnstalleerd ziet u veelal een sticker die aangeeft dat er camerabeveiliging aanwezig is. Die sticker zit er niet voor niets, het dient namelijk als signaal naar bezoekers dat zij worden gefilmd. Maar is het eigenlijk verplicht om een dergelijke sticker te hebben? En waar moet u deze plaatsen? We vertellen er graag meer over in deze blog.
Moet u een camerabeveiliging sticker hebben?
Ja, u heeft een sticker nodig wanneer u besluit om beveiligingscamera’s te laten plaatsen rondom uw woning of bedrijfspand. De reden hiervoor is vrij logisch, aangezien u bezoekers moet informeren over de aanwezigheid van camerabeveiliging. Het filmen van klanten, bezoekers en zelfs personeel valt onder privacywetgeving. Uw opgeslagen beelden kunnen dan in het ergste geval onrechtmatig kunnen worden verklaard.
Waar komt de camerabeveiliging sticker?
De ‘let op! Camerabewaking’ sticker moet in ieder geval zichtbaar zijn. Er is geen exacte positie waar deze sticker moet komen, maar we raden vooral aan om deze aan de voorzijde van het pand te plaatsen. Denk aan het raam, de brievenbus of de deurpost. Zo weet u zeker dat de waarschuwing goed zichtbaar is voor iedereen die het pand benadert.
De camerabeveiliging sticker schrikt af
Het is goed om te weten dat de aanwezigheid van een camerabeveiliging sticker vaak een afschrikkende werking heeft op potentiële inbrekers. Zelfs als u geen echte camera heeft, kan de sticker alleen al genoeg zijn om inbrekers te ontmoedigen. Dit komt doordat het risico van confrontatie aanzienlijk wordt vergroot. De reden van de sticker moge duidelijk zijn.
Meer weten over de regels rondom beveiligingscamera’s?
Met een beveiligingscamera verhoogt u de veiligheid in en rondom uw pand. Toch is het goed om om de hoogte te zijn van de geldende regels op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Bij Security Discounter vindt u een ruim assortiment aan beveiligingscamera’s en toebehoren en kunnen wij u uiteraard ook adviseren over de regels die van toepassing zijn.
Neem vrijblijvend contact met ons op indien u vragen heeft over de verschillende beveiligingscamera’s en de regels omtrent privacy en gegevensbescherming. Wij voorzien u graag van deskundig advies.
IP-camera’s zijn bedrade of draadloze beveiligingscamera’s die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Deze camera’s maken gebruik van het internet. Hiermee kunnen ze zowel geluid als beeld livestreamen. Hierdoor kun je op afstand alsnog alles waarnemen wat er gebeurt bij uw woning. De ultieme keuze dus voor het beveiligen van uw woning. De vraag is nu: waar moet ik nou op letten bij het aanschaffen van zo’n IP camera? Dat wordt beantwoord in deze blogpost.
Inhoudsopgave
Welke manier van een IP camera installeren is voor jou het meest relevant?
Het installeren van een IP camera hoeft geen ingewikkelde uitdaging te zijn. Als u niet de meest handige bent met technologie, dan raden wij de draadloze IP camera’s aan. Als u liever een zo stabiel mogelijk videobeeld heeft, dan raden wij de bedrade IP camera’s aan.
Draadloze IP-camera installeren: wat houdt dat allemaal in?
Een draadloze IP camera erft deze naam omdat het geen kabels nodig heeft voor de internetaansluiting. De internetaansluiting gaat via de lokale WiFi verbinding. Dit betekent niet dat de installatie volledig kabelvrij is. Soms is er namelijk een stroomkabel nodig. Er zijn wel IP-camera’s die volledig draadloos zijn, die maken gebruik van een accu of batterij voor de stroomvoorziening.
In principe zijn alle draadloze IP-camera’s binnen een aantal minuten geïnstalleerd. Geweldig voor mensen die niet technisch zijn aangelegd, of voor mensen met weinig tijd. Vergeet niet om de IP-camera niet ver van de router te plaatsen. Anders krijgt de camera wellicht geen signaal.
Bedrade IP-camera installeren: wat zijn de voordelen op een draadloze camera?
Een bedrade IP camera heeft in tegenstelling tot een draadloze camera wel kabels nodig voor de internetaansluiting. Door het gebruikmaken van een LAN-kabel krijg je stabiel beeld. Ook op lange afstanden is dit mogelijk, omdat je niet gelimiteerd bent door de router. In het algemeen is de kwaliteit beeldmateriaal hoger omdat de camera rechtstreeks is aangesloten aan het internetnetwerk.
Houd er wel rekening mee dat er kabels gelegd moeten worden om deze afstanden te bereiken. Dit kan uitlopen tot veel werk en tijd. Gelukkig hoeft dit maar een keer gedaan te worden en heb je daarna beter beeld dan bij een draadloze IP-camera. Een bedrade IP-camera installeren is het waard als je technisch bent aangelegd en wat extra tijd over hebt voor stabieler beeldmateriaal.
Hoe wil je de beelden gaan opslaan op de IP camera?
Er zijn twee verschillende opties voor het opslaan van de beelden. Kies je voor voortdurende opnames of kies je voor opnames op basis van bewegingsdetectie? Voortdurende opnames zullen meer geheugen gebruiken vanwege de constante opname. Opnames op basis van bewegingsdetectie zijn daarentegen efficiënter met het geheugen van het opslagmedium.
Ook zijn er verschillende opslagmedia om de beelden van je IP-camera in op te slaan. Zo kun je gebruik maken van een SD-kaart (let op: niet alle camera’s zijn met een SD-lezer uitgerust). Hier zit vaak een minimum en maximum GB geheugen op, tussen de 16GB & 128GB. SD-kaarten zijn een prima keus als je opnames maakt op basis van bewegingsdetectie.
Verder kun je ook een NVR (Network Video Recorders) gebruiken om de beelden op te slaan en terug te kijken. Een NVR sluit je aan op je netwerk en de beelden worden vervolgens in jouw netwerk opgeslagen. Je kunt ook meerdere IP-camera’s aansluiten aan een NVR, waardoor het uitstekend is voor als je meerdere camera’s wilt installeren.
Internet: Snelheid & Veiligheid
De functionaliteit en veiligheid van een IP-camera is gebonden aan de snelheid en veiligheid van uw internetnetwerk.
Internetsnelheid:
Als je slechte internetverbinding hebt, dan is het af te raden om een draadloze IP-camera aan te schaffen. Anders heb je kans op slecht kwaliteit beeldmateriaal. Zorg bijvoorbeeld dat je router op een centrale plek binnen uw woning staat. Denk ook aan het signaal dat door de muren naar buiten moet voor buitencamera’s. Als dit signaal niet goed aankomt dan gaan er misschien beelden ontbreken.
Internetveiligheid:
Het is cruciaal dat je internet netwerk goed beveiligd is. Dit kun je doen door het instellen van een sterk wachtwoord. Als je netwerk niet goed beveiligd is, kunnen hackers je beelden stelen, wissen of zelfs de bediening van je camera overnemen!
Mogelijke Netwerk Overbelasting
Het kan zo zijn dat je netwerk een enkele IP-camera goed kan laten werken, maar dat het bij meerdere camera’s in combinatie niet zo is. Meerdere camera’s kunnen ervoor zorgen dat je internet netwerk overbelast raakt. Houd er dus rekening mee dat je internet netwerk krachtig genoeg is voor het installeren van meerdere IP-camera’s.
Hoe lang gaat een IP camera mee?
De levensduur van een IP-camera kan beïnvloed worden door meerdere factoren. Regelmatige controles houden kunnen een cruciale rol spelen tijdens het onderhouden van een IP-camera. Bijvoorbeeld na een regenachtige dag controleren of er water in het systeem is gekomen. Dat zou namelijk de levensduur aanzienlijk kunnen verkorten. Over het algemeen gaan IP-camera’s zo’n 10 jaar lang mee, mochten ze met liefde behandeld worden.
IP Camera kopen?
Heeft dit artikel je nou overtuigd om een IP-camera aan te schaffen? Dan ben je bij ons ook gelijk op de juiste bestemming. Of je nu zoekt naar een binnen- of buiten IP-camera, SecurityDiscounter biedt het allemaal aan.
Als uw rookmelder een piepend signaal geeft is dit meestal een teken dat er iets niet naar behoren meer functioneert. Denk hierbij vooral aan een lege batterij. Zeker wanneer de rookmelder al wat jaren actief draait kan de kans bestaan dat de batterij toe is aan vervanging. In deze blog benoemen we de belangrijkste stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen en altijd verzekerd te zijn van een goed functionerende rookmelder.
Hoe stopt u het piepen van de rookmelder?
Een piepende rookmelder is vaak een teken dat er iets moet worden gecontroleerd. U kunt enkele stappen nemen om ervoor te zorgen dat deze stopt met piepen:
1 – Controleer de batterij van de rookmelder
De kans is groot dat de rookmelder piept, omdat de batterij bijna leeg is. In dit geval kunt u de rookmelder gemakkelijk demonteren van uw plafond, om vervolgens de batterijen te vervangen. Gebruik hiervoor altijd nieuwe batterijen van goede kwaliteit. Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het vervangen van de batterij om veiligheid te garanderen.
2 – Is de rookmelder verbonden aan het stroomnetwerk? Controleer de meterkast
Heeft uw rookmelder geen batterijen maar is deze verbonden aan het stroomnetwerk? Het zou mogelijk zo kunnen zijn dat er een stroomgroep is uitgevallen of dat er een stop is omgeslagen. Dit kan ervoor zorgen dat de rookmelder geen stroom ontvangt en dus begint te piepen. Herstel de stroomtoevoer door de betreffende stroomgroep weer in te schakelen of door de stop terug omhoog te zetten.
3 – Maak de rookmelder goed schoon
Een derde mogelijkheid om het piepen van de rookmelder te stoppen is door deze goed schoon te maken. Soms kan stof of vuil namelijk de boosdoener zijn achter valse alarmen, piepjes of storingen. Door middel van een stofzuiger kunt u het overtollige stof eenvoudig verwijderen. Vervolgens kunt u met een droge doek de rookmelder verder afnemen.
Zorg altijd voor een goed werkende rookmelder
Heeft u de bovenstaande stappen geprobeerd maar blijft de rookmelder piepen? Dan kunt u overwegen om een nieuwe set aan te schaffen. We benadrukken namelijk graag dat een goed werkende rookmelder essentieel is voor de veiligheid van uw huis of bedrijfspand.
Investeer dan ook in betrouwbare rookmelders die voldoen aan de actuele veiligheidsnormen en zorg ervoor dat u ze regelmatig test en onderhoudt. Zo weet u zeker dat de rookmelder doet wat hij hoort te doen.
Rookt of vapet u in huis? Of zijn er werknemers of scholieren die zo nu en dan de regels overtreden en een sigaret opsteken? Grote kans dat de rookmelder vroeg of laat ongewenst af gaat. En hoewel de rook van een sigaret of vape doorgaans lichter is dan rook door vuur, kan de rookmelder soms moeilijk het onderscheid maken.
In deze blog benoemen we enkele tips om te voorkomen dat de rookmelder alarm slaat wanneer u rustig staat te roken of vapen.
Hoe voorkomt u dat de rookmelder afgaat tijdens het vapen?
Natuurlijk zit u niet te wachten op een rookmelder die zonder reden afgaat. De deeltjes van rook door sigaretten en vapes verdampen weliswaar sneller dan rook door vuur, ze kunnen er alsnog voor zorgen dat de rookmelder activeert. Met name wanneer de ruimte slecht is geventileerd en u met meerdere personen aan het roken of vapen bent.
Toch zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de rookmelder niet afgaat wanneer u in de woning wilt roken. We vertellen er graag meer over.
1 – Kies voor een rookmelder met hittesensor
Een effectieve manier om te voorkomen dat een rookmelder alarmeert bij het detecteren van rook door sigaretten, is door te kiezen voor een rookmelder met een hittesensor. Denk bijvoorbeeld aan de rook- en hittemelder van Kidde . Deze melders reageren op temperatuurstijgingen in plaats van rook, wat betekent dat ze niet afgaan door rook of damp van sigaretten en vapes.
2 – Zorg voor goede ventilatie of rook uit het raam
Wilt u toch in uw woning blijven roken? Zorg er dan voor dat er wat ramen open staan om te zorgen voor een goede luchtcirculatie. De rook kan dan sneller ontsnappen en zal niet blijven hangen. Dit verkleint de kans op een vals alarm aanzienlijk. U kunt natuurlijk ook direct bij een open raam roken, zodat de rook naar buiten wordt afgevoerd in plaats van in de kamer te blijven hangen.
3 – Houd afstand van de rookmelder
Misschien wel de eenvoudigste oplossing. Hoe verder u van de rookmelder vandaan blijft tijdens het roken, des te groter de kans dat deze geen vals alarm geeft. De damp van de sigaret of vape is, tegen de tijd dat deze in de buurt komt van de rookmelder, dan nagenoeg verdwenen. De kans is dan nihil dat een rookmelder dit oppakt.
Een kwalitatieve rookmelder kopen? Security Discounter
Zoekt u naar kwalitatieve en betrouwbare rookmelders in uw woning of bedrijfspand? Bij Security Discounter vindt u een uitgebreid assortiment aan rookmelders die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Zo weet u zeker dat u investeert in de veiligheid van uw omgeving.
Onze specialisten denken graag met u mee wanneer u te maken heeft met specifieke vraagstukken. We voorzien u van deskundig advies zodat u de juiste rookmelders vindt voor uw woon- of werkruimte.
Motion Detection, ook wel bewegingsdetectie genoemd, is een technologie dat wordt gebruikt in beveiligingscamera’s en andere apparaten om bewegingen snel te detecteren. Het is een waardevolle toevoeging in het aanbod aan camerabewaking en biedt de mogelijkheid om automatisch opnames te starten of meldingen te maken zodra beweging wordt gedetecteerd.
Hoe werkt Motion Detection?
Motion Detection werkt door middel van geavanceerde software in beveiligingscamera’s. Deze software analyseert voortdurend het beeld dat de camera vastlegt. Wanneer er veranderingen in het beeld plaatsvinden, zoals beweging van objecten of personen, detecteert de software dit door verschillen in pixels waar te nemen.
De camera kan ingesteld worden om bij detectie van beweging automatisch actie te ondernemen, zoals het opnemen van video’s, het activeren van een alarm of het verzenden van meldingen naar de gebruiker. U krijgt dan een pushbericht op uw smartphone zodat u eventueel kunt controleren wie er voor de deur loopt.
Motion Detection bij beveiligingscamera’s
De technologie achter Motion Detection zien we tegenwoordig veelal terugkomen in beveiligingscamera’s. Simpelweg begint de camera dan pas met beelden op te nemen wanneer er beweging wordt waargenomen in het beeld. Dit zorgt ervoor dat het systeem efficiënter met opslagruimte omgaat en dat gebruikers snel op de hoogte worden gebracht van potentieel verdachte activiteiten rondom hun eigendommen.
Tegelijkertijd kunt u ook gemakkelijker beelden terugzoeken, zonder dat u eindeloos hoeft zoeken door lange opnamen waar niets gebeurt. Om die reden is Motion Detection al snel een onmisbare functie geworden in beveiligingscamera’s.
Waarom Motion Detection?
Minder gebruik van opslagruimte: Door het gebruik van motion detection nemen beveiligingscamera’s alleen op wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit betekent dat er minder videomateriaal wordt opgeslagen, wat resulteert in efficiënter gebruik van de opslagruimte.
Snellere terugkoppeling: Door alleen op te nemen wanneer er beweging is, kunt u sneller de relevante beelden vinden en bekijken zonder door uren aan onbelangrijke opnames te hoeven zoeken.
Verhoogde veiligheid: Motion detection kan direct meldingen sturen naar uw smartphone of ander apparaat zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit stelt u in staat om snel te reageren op mogelijke bedreigingen of ongewenste bezoekers. Maar natuurlijk ook op bezorgers die uw pakketjes komen afgeven.
Mogelijke nadelen van Motion Detection
Hoewel de technologie alsmaar verbeterd, kan het nog altijd mogelijk zijn dat de Motion Detection in beveiligingscamera’s niet altijd perfect werkt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bewegende takken of huisdieren valse alarmen veroorzaken, waardoor u onnodig gewaarschuwd wordt. Daarnaast kan slechte verlichting de nauwkeurigheid van de detectie verminderen, wat kan leiden tot gemiste gebeurtenissen of vertragingen in de meldingen. We hebben het hier wel over uitzonderlijke gevallen, daar waar Motion Detection over het algemeen zeer betrouwbaar is.
Beveiligingscamera’s met Motion Detection bij Security Discounter
Uiteraard biedt Security Discounter een breed assortiment aan beveiligingscamera’s met Motion Detection. Deze geavanceerde technologie stelt u in staat om alleen relevante gebeurtenissen vast te leggen door automatisch opnamen te starten bij bewegingsdetectie. Niet alleen scheelt het opslagruimte, het ook de efficiëntie van de camera’s door alleen op te nemen wanneer er daadwerkelijk activiteit wordt gedetecteerd.
In onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u gemakkelijk diverse beveiligingscamera’s vergelijken. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, ontvangt u binnen enkele werkdagen uw bestelling op de mat.
Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere woonverdieping in Nederland minimaal één rookmelder te hebben. En dat is zeer logisch, want rookmelders redden levens en kunnen ernstige schade aan uw woning voorkomen. Maar waar plaatst u die rookmelders nu precies? En hoe zorgt u ervoor dat ze optimaal werken? In deze blog beantwoorden wij al uw vragen over de rookmelder.
Waarom zijn rookmelders verplicht?
Jaarlijks krijgen veel mensen te maken met een plotselinge woningbrand. En hoewel u wellicht denkt, dat gebeurt mij niet, zijn er in Nederland jaarlijks honderden woningbranden met dodelijke slachtoffers. De meeste slachtoffers vallen ’s nachts, wanneer mensen slapen en de geur van brand of rook niet ruiken. Een rookmelder detecteert zeer vroeg dat er sprake is van een opkomende brand en alarmeert u tijdig om actie te ondernemen.
Dat geeft u een cruciale voorsprong om andere bewoners en dieren wakker te maken, wellicht zelf de brand te kunnen doven of hulpdiensten in te schakelen. Een prettig idee.
Een rookmelder ophangen: In welke ruimtes?
Dat de aanwezigheid van een rookmelder een meerwaarde is, moge duidelijk zijn. Maar wat is nu eigenlijk de juiste plek om de rookmelder te plaatsen? Rookmelders dienen geïnstalleerd te worden op strategische locaties in uw woning. Het is met name belangrijk dat er in of vlak bij iedere ruimte een rookmelder is, zodat brand of rook snel wordt opgemerkt. Met name de volgende verdienen speciale aandacht:
Slaapkamers: Wanneer u slaapt is het van belang dat een rookmelder aanwezig is om tijdig rook of brand te detecteren en u te waarschuwen.
Hallen, garages en bijkeukens: Vaak zijn dit de vluchtwegen naar buiten wanneer er sprake is van brand. Daarom is het cruciaal om hier rookmelders te installeren om vroegtijdig gealarmeerd te worden bij rookontwikkeling.
De woonruimte: Indien uw woonkamer groter is dan gemiddeld, is het de moeite waard om twee rookmelders op te hangen.
Hoeveel rookmelders heeft u nodig?
Het aantal rookmelders dat u minimaal nodig heeft, hangt af van het aantal etages in uw woning. Het is namelijk verplicht om iedere verdieping te voorzien van een rookmelder. Toch zijn er ook andere ruimtes waar een rookmelder sterk wordt aanbevolen, waardoor u er al snel meer nodig kunt hebben. Woont u in een rijtjeswoning? Dan wordt het aangeraden om tussen de 4 en 6 rookmelders op te hangen.
Waar rookmelder plaatsen bij schuin plafond?
Bij een schuin plafond moet u de rookmelder niet op het hoogste punt installeren. Rook stijgt weliswaar op, maar in hoeken en bij schuine plafonds kan de rook zich ophopen in de nok, voordat het de melder bereikt. De beste plaats voor een rookmelder met een schuin plafond is dan ook:
Op 90 centimeter afstand van het hoogste punt van het plafond. Zo zit de melder dicht genoeg bij de nok om rook tijdig te detecteren, maar niet zo hoog dat hij te ver van de leefruimte hangt.
Minimaal 50 centimeter van hoeken en muren. Dit zorgt ervoor dat de rookstroom niet wordt belemmerd.
Extra zekerheid met gekoppelde rookmelders
Een rookmelder kan een behoorlijk geluid maken wanneer er sprake is van brand. Toch bestaat er een kans dat u deze niet behoort, bijvoorbeeld wanneer u in de woonkamer de televisie hebt aanstaan, terwijl boven op zolder het alarm afgaat. Met gekoppelde rookmelders wordt u altijd gealarmeerd wanneer er één rookmelder afgaat. Waar u zich ook bevindt in de woning.
Hoe plaatst u de rookmelders?
Een rookmelder is vandaag de dag gemakkelijk te plaatsen op twee manieren:
Bevestiging met een sticker: Gebruik de meegeleverde, dubbelzijdige stickers om de rookmelder eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voor een goede hechting.
Vastschroeven: Ook kunt u de rookmelder vastschroeven aan het plafond. Gebruik hiervoor de bijgeleverde schroeven en pluggen, in combinatie met een boormachine om de juiste montagepositie te bepalen.
Waar u de rookmelders niet moet plaatsen
Er zijn ook een aantal ruimtes waarbij wordt afgeraden om rookmelders te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken, waar condensatie of kookdamp kan zorgen dat de rookmelder te snel kan activeren, wat resulteert in valse alarmen.
Maar ook op algemene plekken waar het veel tocht is, zoals dicht bij ventilatieopeningen of luchtroosters, kan de rookmelder onbedoeld geactiveerd worden door luchtstromen, wat de betrouwbaarheid van de meldingen kan beïnvloeden.
Meer weten over rookmelders in uw woning?
Bij Security Discounter vindt u een ruim assortiment aan kwalitatieve rookmelders die niet alleen adequaat handelen bij brandgevaar, maar ook voldoen aan de laatste Europese normen (NEN 1069).
Wij hebben bij Security Discounter daarnaast de beschikking over een aantal specialisten op het gebied van brandpreventie en inbraakbeveiliging. Onze specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden wat betreft de verschillende rookmelders en de installatie daarvan. Dus mocht u nog extra hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.
De allerbeste manier om een ongewenste bezoeker af te schrikken is door het ophangen van een beveiligingscamera. Het wordt steeds normaler voor particulieren om zelf een beveiligingscamera op te hangen. Sinds Februari hangen er meer dan 69.400 beveiligingscamera’s bij particulieren in Nederland. Videomateriaal is immers een van de sterkste bewijsmiddelen die je kan hebben als er wat gestolen of vernield wordt. Toch zijn er een aantal regels voor het ophangen en gebruiken van een beveiligingscamera in Nederland. Nu vraag je je wellicht af: wat zijn deze regels nou precies?
Inhoudsopgave
Waar mag je wel of geen beveiligingscamera’s plaatsen?
Ben je van plan een beveiligingscamera buiten uw huis op te hangen? Dat mag gelukkig zonder veel gedoe in Nederland. Waar je wel op moet letten, is dat je je houdt aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierbij is de belangrijkste regel dat je alleen je eigen bezittingen op beeld hebt. De mooie tuin van je buurman mag dus niet in beeld staan volgens deze wetgeving. Grenst je voordeur direct aan de openbare weg? Dat is niet het einde van de wereld. In dit geval moet je duidelijk communiceren naar de buurt waar er camera’s hangen.
Belangrijkste regels ophangen beveiligingscamera
Probeer mensen in de omgeving goed te informeren over het bezitten van beveiligingscamera’s, dit kan bijvoorbeeld door middel van een bordje waarop staat dat er camera’s hangen.
Bewaar de beelden voor een korte termijn. Bewaar dus niet wekenlang dezelfde camerabeelden.
Deel niet zo maar de beelden van je camera’s op sociale media! Vooral niet als er voorbijgangers herkenbaar in beeld staan. Vraag eventueel toestemming mocht je dit willen uploaden.
Maak de gezichten van voorbijgangers onherkenbaar door ze te blurren.
Beveilig de camerabeelden, dat niet zo maar iemand er bij kan. Als je op de Cloud de beelden opslaat, gebruik bijvoorbeeld een sterk wachtwoord.
Respecteer de privacy rechten van je buurtbewoner!
Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een camera?
Je hebt geen vergunning nodig om een bewakingscamera op te hangen of te kopen in Nederland. Je hebt gewoon het recht om camera’s buiten op te hangen om je eigen woning te beveiligen en je eigendommen te beschermen.
Hoe hoog mag een buitencamera worden opgehangen?
De optimale hoogte van een beveiligingscamera buiten verschilt per camera. Hoe hoger die hangt, hoe meer je op beeld hebt. In principe is er geen wetgeving die je limiteert in hoe hoog je de bewakingscamera mag ophangen. Daarentegen als je de bewakingscamera te hoog hangt, dan zijn de voorbijgangers niet meer goed te zien.
De ideale hoogte van een beveiligingscamera ligt aan de kijkhoek en hoe scherp de resolutie van de camera is. Als de functie van de beveiligingscamera is om gezichten en personen te herkennen, dan is tussen de 2 tot 3 meter hoog ideaal. Op deze hoogte kunnen de camera’s goed de gezichten opvangen. Ook houd je zo nog een goed overzicht van de rest van de omgeving.
Iedereen wil voor zichzelf een veilige leefomgeving creëren. Daarentegen heeft niet iedereen de tijd om te worstelen met ingewikkelde beveiligingstechnologie. De AX Pro serie van Hikvision biedt hier gelukkig de oplossing voor. Het mooie is namelijk: je hoeft echt geen genie te zijn om deze draadloze alarmsystemen te integreren met uw woning. Ben je nu benieuwd wat de grootste voordelen van de AX Pro zijn? Dat is precies waar dit artikel over gaat.
Inhoudsopgave
Wat is Hikvision AX Pro precies?
AX Pro van Hikvision is een productlijn van draadloze alarmsystemen die enorm simpel te integreren zijn binnen uw woning. Hierdoor wordt het versterken van de beveiliging in uw woning een fluitje van een cent. De AX Pro serie van Hikvision biedt namelijk een breed scala ondersteunende apparaten aan. Denk aan systemen met functies zoals bewegingssensoren, rookmelders, bedienpanelen, sirenes, afstandsbedieningen en meer. Hikvision AX Pro kan altijd aan uw behoeften voldoen.
Verder is het met de draadloze alarmsystemen van AX Pro eenvoudig om ze te koppelen via de Cloud. Door simpelweg een QR-code te scannen kun je al een apparaat toevoegen aan de Cloud. Deze gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat u zelfstandig uw pand of woning kunt beveiligen.
Zijn Hikvision alarmsystemen goed?
De alarmsystemen van Hikvision zijn van zeer hoge kwaliteit. Hikvision staat bekend om zijn innovatieve en kwaliteit beveiligingstechnologien. Denk aan : beveiligingscamera’s, opname systemen en toegangscontrole oplossingen.
Verder zijn de alarmsystemen vaak uitgerust met moderne sensoren, draadloze technologie en integratiemogelijkheden met andere beveiligingssystemen zoals camera’s en toegangscontrole.
Ook zorgt Hikvision ervoor dat er regelmatig updates worden uitgerold voor de AX Pro lijn om eventuele beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit verbetert de functionaliteit van de alarmsystemen aanzienlijk. Het resultaat hiervan is dat de systemen betrouwbaar blijven en up-to-date.
Dankzij de draadloze technologie en de integratie van accessoires zoals magneetcontacten, PIR-sensoren en kabels, bieden deze systemen een ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruiksgemak. Vooral vergeleken met concurrerende producten. Hierdoor is het erg moeilijk om in de fout te gaan met de Hikvision AX Pro draadloze alarmsystemen.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Hikvision AX Pro alarmsystemen?
1. De installatie van AX Pro is een makkie!
De draadloze technologie van de Hikvision AX Pro maakt de installatie eenvoudig en snel. Er is geen uitgebreide bekabeling nodig. Dankzij de eenvoudige gebruiksaanwijzingen kunnen de apparaten snel worden gemonteerd. Overigens valt het gemakkelijk te koppelen aan uw telefoon, waar u meldingen ontvangt van bewegingssensoren. Verder is het onderhoud van een draadloos alarmsysteem ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft alleen maar de batterij op tijd te vervangen. Dit maakt het onderhouden erg gebruiksvriendelijk en maakt het installatieproces toegankelijk, zelfs zonder technische kennis!
2. Geavanceerde technologie
De ondersteunende apparaten van AX Pro hebben enorm veel moderne functies. Denk hierbij aan gezichtsherkenning, bewegingssensoren, vingerafdrukverificatie en meer. Ook zijn ze gemakkelijk te koppelen aan de Cloud. Hierdoor versterken alle apparaten elkaar, wat resulteert in een uitstekende en moderne beveiliging.
3. Zeer uitgebreide functionaliteit
Hikvision AX Pro ondersteunt een breed scala aan accessoires, waaronder bewegingssensoren, magneetcontacten, rookmelders en meer. Dit maakt het mogelijk om het systeem aan te passen aan uw specifieke beveiligingsbehoeften. Ook worden huisdieren niet gedetecteerd door deze alarmsystemen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw kat uw woning in een oorlogsgebied verandert.
4. Erg effectief in besparen van kosten
Door de draadloze aard van de AX Pro zijn de installatiekosten veel lager dan bij bekabelde systemen. Het scheelt al een hoop als je niet iemand hoeft in te schakelen om bedrading aan te leggen. Ook de installatietijd is een stuk hoger dan bij draadloze alarmsystemen. Vergeet niet, tijd is geld!
5. Real-Time Meldingen en Monitoring
De AX Pro draadloze alarmsystemen bieden real-time meldingen via de mobiele app. Zo kunnen gebruikers onmiddellijk op de hoogte zijn van eventuele veiligheidsincidenten. Verder kunnen gebruikers het systeem continu monitoren. Zo heb je een hoger gevoel van controle en veiligheid.
Garantie op de AX Pro?
De garantievoorwaarden van de AX Pro systemen zijn hetzelfde als de overige producten die wij aanbieden bij SecurityDiscounter. Bij ons kun je de draadloze alarmsystemen gratis retourneren als het niet goed werkt of beschadigd raakt tijdens het transport.
Stel je bedenkt je binnen 14 dagen na ontvangst van uw AX Pro, dan kan je je geld terug krijgen na het retourneren binnen 4 dagen na ontvangst. Ook kunt u het inruilen voor een nieuw product, na ontvangst verzenden wij dit nieuwe product dezelfde dag nog.
Is uw AX Pro alarmsysteem kapot na 30 dagen? Dan valt er minimaal 2 jaar garantie op je product. Dat is dan onze verantwoordelijkheid. Het betreft dan fouten in het product of een defect dat niet is ontstaan door het gebruik van het product.
Waar te koop?
Of u nu op zoek bent naar een allesomvattende bundel of losse onderdelen, Security Discounter heeft alles wat u nodig heeft. Behoefte aan meer informatie of begeleiding bij het kiezen van het perfecte systeem voor uw behoeften? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. Wij bij SecurityDiscounter staan altijd klaar om u te assisteren.
De video deurbel is de GROOTSTE trend voor huisbeveiliging in 2024. Zo’n slimme deurbel hangt inmiddels bij de voordeur van meer dan 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens. En ze worden alleen maar populairder. De vraag is alleen: waar moet je nou op letten bij het gebruiken van een video deurbel? Wat mag je filmen met een deurbel? Hoe ver filmt een video deurbel precies? Dit zijn precies de vragen die beantwoord worden in dit artikel.
Inhoudsopgave
Wat mag je filmen met een deurbel?
Als je een deurbel met camera installeert, wil je natuurlijk weten wat je wel en niet mag filmen. Je filmt namelijk in principe iedereen die voorbij de deur loopt. Van je eigen familie tot de postbode. Zelfs anno 2024 is er geen specifieke privacywetgeving voor de video deurbel.
Met het filmen en het opnemen van beelden moet je voldoen aan de Algemene Veordening Gegevensbescherming (AVG). De belangrijkste privacy regels zijn als volgt:
1. Alleen eigen terrein
Je mag alleen je eigen terrein filmen met de slimme deurbel. De openbare weg of de tuin van je buurman mag dus niet op beeld staan of worden opgenomen.
2. Bewaar de opnames voor een korte periode!
Volgens de AVG is een opname van iemand een ‘persoonsgegeven’. Dit betekent dat je de beelden zo kort mogelijk wilt bewaren van een vreemde. Als je de beelden niet meer nodig hebt, verwijder ze dan. (Of sla helemaal niks op als je zeker van je zaak wilt zijn)
3. Hang een waarschuwingsbordje op
Informeer mensen met een bordje dat er een deurbel met camera naast je voordeur hangt. Dit is namelijk niet altijd even zichtbaar.
4. Voorbijgangers hebben recht op beeldmateriaal!
Volgens de AVG hebben voorbijgangers die gefilmd worden het recht de beelden te bekijken die de slimme deurbel van ze opneemt.
5. Video deurbel opnames niet zo maar delen!
Gemaakte beelden mag je alleen online delen met toestemming van de mensen in de video. Post opgenomen beelden dus niet zomaar op sociale media.
6. Vermijd gemekker en vraag toestemming aan de huisbaas!
Als je in een huurwoning woont, heb je wellicht toestemming nodig van je huisbaas. Bespreek van tevoren of het mogelijk is een deurbel met camera te installeren.
Kan een video deurbel beelden opslaan?
De deurbel met camera kan ook beelden opnemen en opslaan. Zo kun je terugkijken wie er aanbelde of in je achtertuin liep. Deze beelden kun je terugkijken in een app van je video deurbel. Let wel op of je een slimme deurbel met nachtzicht hebt of niet. Nachtzicht maakt het terugkijken van opnames in de nacht mogelijk. Hierdoor hoef je geen extra licht naast je video deurbel te hangen.
De opnamen kunnen zowel in de cloud als in een lokale opslag worden opgeslagen. Voor een lokale opslag zou je een micro SD-kaart kunnen gebruiken. Let op dat je bij het opslaan in de cloud wellicht een betaald abonnement moet afsluiten.
Lokale opslag is ook veiliger, want als de clouddienst van je provider offline gaat, kun je je beelden niet meer terugvinden. Dit heb je meer in de hand met lokale opslag. Vergeet niet dat een lokale opslag minder beeldmateriaal kan opslaan dan een cloudopslag. Bekijk dus regelmatig of je SD-kaart nog opslagruimte heeft.
Hoe veilig is een video deurbel?
Het gevoel van veiligheid in eigen huis is een stuk groter met een deurbel met camera naast de voordeur. Alleen de aanwezigheid schikt al veel potentiële inbrekers af. In het donker de deur openen kan best eng zijn als je alleen thuis bent. Een slimme deurbel met nachtzicht zorgt ervoor dat je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Dan kun je immers alles glashelder in de nacht op afstand bekijken. Zo kun je inschatten of de bezoeker betrouwbaar is of niet. Een constant gevoel van veiligheid in eigen woning is waar wij naar streven.
Als de slimme deurbel een microfoon bezit, kun je zelfs op afstand communiceren met de bezoeker. Zo kun je ongewenste bezoekers verzoeken om te vertrekken. Ook een nuttige toevoeging aan een slimme deurbel is de bewegingssensor. Deze sensor geeft je een melding wanneer er iemand in de buurt van de bel komt, nog voordat ze op de bel gedrukt hebben.
Welke aansluitingsmogelijkheden heeft een deurbel met camera?
Het is belangrijk om als eerst te weten waar je stroomvoorziening vandaan komt. Het kan zo zijn dat je stroomvoorziening niet beschikbaar of ongeschikt is voor de slimme deurbel. Mocht dit zo zijn, dan is het verstandig om een draadloze deurbel met accu te kopen. Hierdoor is de video deurbel zonder directe stroomaansluiting alsnog bruikbaar. Let wel goed op de batterij. Als deze leeg is, dan werkt je video deurbel niet meer. Een slimme deurbel die is aangesloten op een stroomnetwerk is daarom de beste keuze.
Hoe ver filmt een deurbel met camera?
Dat verschilt per model. De EzViz DB2C draadloze video deurbel filmt bijvoorbeeld op een hoek van 160° met een maximale afstand van 5 meter. Het is van groot belang om te weten wat de kijkhoek, maximale afstand en opnamekwaliteit van je video deurbel is. Een grotere kijkhoek zorgt voor een bredere opname. Dit is handig als je een bredere oprit hebt en alles goed in beeld wilt hebben.
Een video deurbel met nachtzicht zorgt ervoor dat je ook ‘s nachts even goed kunt opnemen. Dit werkt veel beter dan een lampje naast de camera te hangen. Betere opnamekwaliteit zorgt ervoor dat het makkelijker is om terug te zien wie er voor de deur stond. Dit is zeer handig om eventuele boosdoeners te identificeren.
Kun je een draadloze deurbel gebruiken zonder wifi?
De meeste draadloze video deurbellen vereisen een Wi-Fi verbinding, zoals onze Partizan, EzViz en HikVision modellen. De Wi-Fi verbinding maakt het immers mogelijk voor de slimme deurbel om draadloos te functioneren. Als je geen Wi-Fi ter beschikking hebt als je van huis bent, kun je altijd mobiele data gebruiken om meldingen binnen te krijgen op je telefoon.
Video deurbel kopen?
Mocht je nu staan te springen om een video deurbel te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nou op zoek bent naar een simpele draadloze deurbel met camera of een moderne deurtelefoon, SecurityDiscounter biedt het allemaal aan.
Een kwaliteit camera met microfoon en nachtzicht is bij ons de standaard. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn namelijk de kernwaardes van ons bedrijf. Wij streven naar het leveren van een gevoel van veiligheid en comfort rondom uw eigen woning.
Een beveiligingscamera speelt een belangrijke rol om inbrekers en vandalisten rondom uw bedrijfspand te weren. Maar wist u dat u ook met een dummy camera de schijn kunt wekken dat u een camera heeft hangen, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is? In deze blog benoemen we de rol van een dummy camera, geven we aan of u deze zomaar kunt herkennen en beschrijven we de voordelen ervan.
Wat is een dummy camera?
Een dummy camera is met name interessant wanneer u de inbraakveiligheid rondom uw woning of bedrijfspand wilt zonder daadwerkelijk een werkelijke camera te installeren. Deze nep camera’s zijn ontworpen om eruit te zien als echte beveiligingscamera’s, maar zullen logischerwijs geen beelden schieten.
De voor- en nadelen van dummy camera’s
Dummy camera’s hebben voor- en nadelen. Het is goed om beiden af te wegen zodat u kunt overwegen om voor een dummy camera te kiezen of toch liever te investeren in een echte beveiligingscamera.
Voordelen:
Dummy camera’s zijn goedkoper dan echte camera’s
Gemakkelijk te installeren zonder bedrading aan het hoeven sluiten
Schrikt veel inbrekers en vandalisten af doordat het lijkt op een echte camera
Nadelen:
De dummy camera neemt geen beelden op
Inbrekers kunnen op den duur erachter komen dat het om een dummy gaat
Hoe plaatst u een dummy camera?
Nu u weet at een dummy camera een belangrijke rol kan spelen om de inbraakveiligheid rondom uw pand te vergroten, is het belangrijk dat u een geschikte locatie kiest. Het doel van de dummy camera is immers dat deze afschrikt, dus moet het ook van een afstand te zien zijn dat het lijkt alsof er een echte camera aanwezig is.
Kies dan ook voor een positie in het gezichtsveld, bij voorkeur vlak bij deuren. Zorg er overigens wel voor dat u de dummy camera niet onrealistisch laag plaatst of op een vreemde positie monteert. Dan kan het al snel de schijn wekken dat het om een dummy gaat.
Ons advies: Kies bij voorkeur voor een echte camera
Een dummy camera kan zeker een belangrijke rol spelen als een kosteneffectieve aanvulling op uw beveiligingsstrategie, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het geen vervanging is voor een echte camera. Echte beveiligingscamera’s vangen wel beeld op en kunnen u helpen om te identificeren welke personen verantwoordelijk zijn voor een eventuele inbraak of vandalisme. Dit helpt u weer bij het opsporen of het melding maken bij de politie.
In onze webshop bent u aan het juiste adres voor een ruim assortiment aan voordelige beveiligingscamera’s. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u de veiligheid in en rondom uw pand kunt vergroten.
Voor de camerabeveiliging in en rondom uw woning heeft u volop keuze in soorten en modellen camera’s. Afhankelijk van uw specifieke wensen voor de beveiliging kunt u onder meer kiezen tussen dome camera’s en bullet camera’s. Beiden hebben verschillende voor- en nadelen en zullen wij dan ook in deze blog behandelen.
Wat is het verschil tussen een bullet en dome camera?
Zowel de bullet als dome camera zijn uitstekend te gebruiken voor beveiligingsdoeleinden, maar ze verschillen in ontwerp en functionaliteit. Aan de kwaliteit ligt het dus niet. Het voornaamste verschil tussen beide camera’s is de vorm ervan, wat ook een rol speelt bij de zichtbaarheid. De ronde koepelvorm van de dome camera is bijvoorbeeld minder opvallend dan de bulletvormige camera, die vaak snelle de aandacht trekt.
De bullet camera is vaker geschikt voor outdoortoepassingen, waar de dome camera doorgaans beter tot zijn recht komt in binnenruimtes. Kijken we naar de montage, dan zien we dat de bullet camera vaak gemakkelijker is om te installeren, mede dankzij de praktische vorm.
Wanneer kiest u voor een bullet camera?
De bullet camera dankt zijn naam aan de vorm van een kogel. U gebruikt deze vooral in buitenomgevingen, waar de camera een grote camerahoek kan bieden en vaak gericht kan worden op specifieke plekken. De camera is bestand tegen de weersinvloeden en kan ook tegen een stootje wanneer we kijken naar de vandaalbestendigheid.
De bulletcamera heeft ook vaak nachtzicht, waardoor deze effectief kan blijven opereren bij weinig licht of in volledig donkere omstandigheden. Dit maakt de camera ideaal voor 24/7 bewaking.
Wanneer kiest u voor een dome camera?
De dome camera is te herkennen aan de ronde vorm, waardoor hij minder opvallend is dan bulletcamera’s. Deze wordt veelal in binnenruimtes geplaatst en is ideaal voor camerabeveiliging dat minder hoeft op te vallen. Een dome camera is over het algemeen niet geschikt voor buiten en is iets lastiger om te monteren.
Een bullet camera of een dome camera: Wat is de beste keuze?
Zoals we bovenstaand hebben beschreven zijn zowel een bullet camera als dome camera uitstekend geschikt, afhankelijk van de locatie waar u de camera wilt plaatsen. Zoekt u naar een redelijk onopvallende camera voor in binnenruimtes, dan is de dome camera de beste keuze. Zoekt u juist een camera voor buiten? Dan raden we vooral aan om te kiezen voor een bullet camera.
Bij twijfel is het advies om contact met ons op te nemen. We kunnen u waar nodig adviseren over de beste keuze voor uw woning of bedrijfspand.
Samengevat: Het verschil tussen een dome en bullet camera
Dome camera
Bullet camera
Opvallendheid
Onopvallende beveiliging
Zichtbare beveiliging
Binnen of buiten gebruik?
Met name indoor
Met name outdoor
Montage
Redelijk eenvoudig te monteren
Eenvoudig te monteren
Bijstellen van de camera
Na montage ingewikkeld
Na montage eenvoudig
Bestand tegen vandalisme?
Redelijk vandaalbestendig
Minder vandaalbestendig
Een dome of bullet camera bestellen?
Bij Security Discounter bent u aan het juiste adres voor het bestellen van zowel dome als bullet camera’s. Wij hebben een ruim assortiment aan hoogwaardige camera’s om uw woning of bedrijfspand te voorzien van camerabewaking.
U bestelt onze producten gemakkelijk en snel, waarna uw bestelling binnen enkele werkdagen al op de mat verschijnt. Heeft u vervolgens nog vragen over de installatie, de voeding of de opslag van de camera? Dan staan we u graag te woord.
De Ring doorbell is een populaire keuze voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een slimme manier om hun voordeur te beveiligen. Naast dat u altijd kunt zien wie er voor de deur staat is het ook een praktische oplossing voor het aannemen van pakketjes. Een slimme deurbel mag dan ook niet ontbreken.
Maar is de deurbel van Ring nog altijd de beste keuze? Of zijn er tegenwoordige betere of voordeligere deurbellen op de markt verkrijgbaar? In deze blog vertellen we daar graag meer over.
Waarom een slimme deurbel laten installeren?
Een slimme deurbel is inmiddels onmisbaar geworden op het gebied van woningbeveiliging. Niet alleen schrikt het inbrekers af om toegang te krijgen tot uw woning, het biedt ook de mogelijkheid om realtime mee te kijken vanaf uw smartphone. Het aannemen van pakketjes of het communiceren met bezoekers zonder dat u zelf aanwezig bent, wordt hierdoor veel gemakkelijker.
De Ring deurbel was een van de eerste smart deurbellen die voor een relatief betaalbare prijs werd aangeboden. Vandaag de dag is er veel meer keuze en kunt u beter vergelijken op basis van functionaliteit.
Welke alternatieven voor de Ring deurbel zijn er?
Bij Security Discounter hebben wij een aantal vergelijkbare deurbellen die dezelfde functionaliteiten bieden als de Ring deurbel. Deze alternatieven zijn qua kwaliteit en kunnen uw beveiligingssysteem dan ook goed aanvullen. We lichten er twee toe.
Partizan draadloze video-intercom: De Partizan – Meyers MBD-100 is een video deurbel die alles ziet. Dit komt doordat deze deugdelijke video deurbel uitgerust is met een bewegingsdetector en een slimme functie voor menselijke detectie. Als er iemand in beeld verschijnt, krijgt u gelijk een melding op uw smartphone! Zelfs in het donker geeft dit model tot 3 meter afstand een helder beeld. Verder is de moderne video deurbel van Partizan uitgerust met een 2MP-camera, een ingebouwde microfoon, een luidspreker en heeft een ondersteuning voor SD-kaarten.
Ezviz DB2C-kit draadloze videodeurbel: De Ezviz DB2C-Kit is een slimme deurbelkit met een draadloze videodeurbel en bel. U kunt uw bezoekers overal zien en horen en deuren openen zonder dat u ze opnieuw hoeft te bedraden. Met PIR-bewegingsdetectie onderscheidt de deurbel op intelligente wijze het menselijk lichaam van andere objecten en activeert onmiddellijk de nodige alarmen, waardoor uw huis 24 uur per dag, dag of nacht wordt beschermd.
Waar moet u op letten bij de aankoop van een slimme deurbel?
Wanneer u een nieuwe deurbel koopt zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden, met name op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Let dan ook onder meer op het volgende:
Beeldkwaliteit van de camera: De kwaliteit van het beeld van de camera is ontzettend belangrijk. Hoe scherper het beeld, hoe gedetailleerder u de bezoekers en eventuele gebeurtenissen kunt zien.
Realtime: De meeste deurbellen bieden ook de mogelijkheid om realtime mee te kijken via een app. Controleer voor de zekerheid of de app gebruiksvriendelijk is en goed presteert op uw smartphone of tablet.
Twee-weg audio: Wilt u de deurbel ook gebruiken om te praten tegen de persoon die voor de deur staat? Zorg er dan voor dat de deurbel is uitgerust met een twee-weg audiofunctie. Deze functie omvat zowel een ingebouwde microfoon als een luidspreker.
Compatibiliteit met andere systemen: Kijk of de deurbel compatibel is met andere smart home-apparaten en -systemen die u al heeft, zoals slimme verlichting, alarmsystemen en sloten.
Bewegingsdetectie: Controleer of de deurbel geavanceerde bewegingsdetectie biedt en of deze instelbaar is. Goede bewegingsdetectie kan u waarschuwen voor activiteit rondom uw voordeur, zelfs als iemand niet aanbelt.
Een slimme deurbel bestellen? Kies voor Security Discounter
Een slimme deurbel is een must-have om de veiligheid rondom uw woning te verhogen en uw comfort te verbeteren. Met een slimme deurbel kunt u eenvoudig zien wie er voor uw deur staat en kunt u direct communiceren via uw smartphone, waar u ook bent. In onze webshop bestelt u eenvoudig en snel uw gewenste video deurbel. Indien u daar wat advies bij kunt gebruiken, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Bij woningen en bedrijfspanden waar een beveiligingscamera is geïnstalleerd ziet u veelal een sticker die aangeeft dat er camerabeveiliging aanwezig is. Die sticker zit er niet voor niets, het dient namelijk als signaal naar bezoekers dat zij worden gefilmd. Maar is het eigenlijk verplicht om een dergelijke sticker te hebben? En waar moet u deze plaatsen? We vertellen er graag meer over in deze blog.
Moet u een camerabeveiliging sticker hebben?
Ja, u heeft een sticker nodig wanneer u besluit om beveiligingscamera’s te laten plaatsen rondom uw woning of bedrijfspand. De reden hiervoor is vrij logisch, aangezien u bezoekers moet informeren over de aanwezigheid van camerabeveiliging. Het filmen van klanten, bezoekers en zelfs personeel valt onder privacywetgeving. Uw opgeslagen beelden kunnen dan in het ergste geval onrechtmatig kunnen worden verklaard.
Waar komt de camerabeveiliging sticker?
De ‘let op! Camerabewaking’ sticker moet in ieder geval zichtbaar zijn. Er is geen exacte positie waar deze sticker moet komen, maar we raden vooral aan om deze aan de voorzijde van het pand te plaatsen. Denk aan het raam, de brievenbus of de deurpost. Zo weet u zeker dat de waarschuwing goed zichtbaar is voor iedereen die het pand benadert.
De camerabeveiliging sticker schrikt af
Het is goed om te weten dat de aanwezigheid van een camerabeveiliging sticker vaak een afschrikkende werking heeft op potentiële inbrekers. Zelfs als u geen echte camera heeft, kan de sticker alleen al genoeg zijn om inbrekers te ontmoedigen. Dit komt doordat het risico van confrontatie aanzienlijk wordt vergroot. De reden van de sticker moge duidelijk zijn.
Meer weten over de regels rondom beveiligingscamera’s?
Met een beveiligingscamera verhoogt u de veiligheid in en rondom uw pand. Toch is het goed om om de hoogte te zijn van de geldende regels op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Bij Security Discounter vindt u een ruim assortiment aan beveiligingscamera’s en toebehoren en kunnen wij u uiteraard ook adviseren over de regels die van toepassing zijn.
Neem vrijblijvend contact met ons op indien u vragen heeft over de verschillende beveiligingscamera’s en de regels omtrent privacy en gegevensbescherming. Wij voorzien u graag van deskundig advies.
IP-camera’s zijn bedrade of draadloze beveiligingscamera’s die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Deze camera’s maken gebruik van het internet. Hiermee kunnen ze zowel geluid als beeld livestreamen. Hierdoor kun je op afstand alsnog alles waarnemen wat er gebeurt bij uw woning. De ultieme keuze dus voor het beveiligen van uw woning. De vraag is nu: waar moet ik nou op letten bij het aanschaffen van zo’n IP camera? Dat wordt beantwoord in deze blogpost.
Inhoudsopgave
Welke manier van een IP camera installeren is voor jou het meest relevant?
Het installeren van een IP camera hoeft geen ingewikkelde uitdaging te zijn. Als u niet de meest handige bent met technologie, dan raden wij de draadloze IP camera’s aan. Als u liever een zo stabiel mogelijk videobeeld heeft, dan raden wij de bedrade IP camera’s aan.
Draadloze IP-camera installeren: wat houdt dat allemaal in?
Een draadloze IP camera erft deze naam omdat het geen kabels nodig heeft voor de internetaansluiting. De internetaansluiting gaat via de lokale WiFi verbinding. Dit betekent niet dat de installatie volledig kabelvrij is. Soms is er namelijk een stroomkabel nodig. Er zijn wel IP-camera’s die volledig draadloos zijn, die maken gebruik van een accu of batterij voor de stroomvoorziening.
In principe zijn alle draadloze IP-camera’s binnen een aantal minuten geïnstalleerd. Geweldig voor mensen die niet technisch zijn aangelegd, of voor mensen met weinig tijd. Vergeet niet om de IP-camera niet ver van de router te plaatsen. Anders krijgt de camera wellicht geen signaal.
Bedrade IP-camera installeren: wat zijn de voordelen op een draadloze camera?
Een bedrade IP camera heeft in tegenstelling tot een draadloze camera wel kabels nodig voor de internetaansluiting. Door het gebruikmaken van een LAN-kabel krijg je stabiel beeld. Ook op lange afstanden is dit mogelijk, omdat je niet gelimiteerd bent door de router. In het algemeen is de kwaliteit beeldmateriaal hoger omdat de camera rechtstreeks is aangesloten aan het internetnetwerk.
Houd er wel rekening mee dat er kabels gelegd moeten worden om deze afstanden te bereiken. Dit kan uitlopen tot veel werk en tijd. Gelukkig hoeft dit maar een keer gedaan te worden en heb je daarna beter beeld dan bij een draadloze IP-camera. Een bedrade IP-camera installeren is het waard als je technisch bent aangelegd en wat extra tijd over hebt voor stabieler beeldmateriaal.
Hoe wil je de beelden gaan opslaan op de IP camera?
Er zijn twee verschillende opties voor het opslaan van de beelden. Kies je voor voortdurende opnames of kies je voor opnames op basis van bewegingsdetectie? Voortdurende opnames zullen meer geheugen gebruiken vanwege de constante opname. Opnames op basis van bewegingsdetectie zijn daarentegen efficiënter met het geheugen van het opslagmedium.
Ook zijn er verschillende opslagmedia om de beelden van je IP-camera in op te slaan. Zo kun je gebruik maken van een SD-kaart (let op: niet alle camera’s zijn met een SD-lezer uitgerust). Hier zit vaak een minimum en maximum GB geheugen op, tussen de 16GB & 128GB. SD-kaarten zijn een prima keus als je opnames maakt op basis van bewegingsdetectie.
Verder kun je ook een NVR (Network Video Recorders) gebruiken om de beelden op te slaan en terug te kijken. Een NVR sluit je aan op je netwerk en de beelden worden vervolgens in jouw netwerk opgeslagen. Je kunt ook meerdere IP-camera’s aansluiten aan een NVR, waardoor het uitstekend is voor als je meerdere camera’s wilt installeren.
Internet: Snelheid & Veiligheid
De functionaliteit en veiligheid van een IP-camera is gebonden aan de snelheid en veiligheid van uw internetnetwerk.
Internetsnelheid:
Als je slechte internetverbinding hebt, dan is het af te raden om een draadloze IP-camera aan te schaffen. Anders heb je kans op slecht kwaliteit beeldmateriaal. Zorg bijvoorbeeld dat je router op een centrale plek binnen uw woning staat. Denk ook aan het signaal dat door de muren naar buiten moet voor buitencamera’s. Als dit signaal niet goed aankomt dan gaan er misschien beelden ontbreken.
Internetveiligheid:
Het is cruciaal dat je internet netwerk goed beveiligd is. Dit kun je doen door het instellen van een sterk wachtwoord. Als je netwerk niet goed beveiligd is, kunnen hackers je beelden stelen, wissen of zelfs de bediening van je camera overnemen!
Mogelijke Netwerk Overbelasting
Het kan zo zijn dat je netwerk een enkele IP-camera goed kan laten werken, maar dat het bij meerdere camera’s in combinatie niet zo is. Meerdere camera’s kunnen ervoor zorgen dat je internet netwerk overbelast raakt. Houd er dus rekening mee dat je internet netwerk krachtig genoeg is voor het installeren van meerdere IP-camera’s.
Hoe lang gaat een IP camera mee?
De levensduur van een IP-camera kan beïnvloed worden door meerdere factoren. Regelmatige controles houden kunnen een cruciale rol spelen tijdens het onderhouden van een IP-camera. Bijvoorbeeld na een regenachtige dag controleren of er water in het systeem is gekomen. Dat zou namelijk de levensduur aanzienlijk kunnen verkorten. Over het algemeen gaan IP-camera’s zo’n 10 jaar lang mee, mochten ze met liefde behandeld worden.
IP Camera kopen?
Heeft dit artikel je nou overtuigd om een IP-camera aan te schaffen? Dan ben je bij ons ook gelijk op de juiste bestemming. Of je nu zoekt naar een binnen- of buiten IP-camera, SecurityDiscounter biedt het allemaal aan.
Als uw rookmelder een piepend signaal geeft is dit meestal een teken dat er iets niet naar behoren meer functioneert. Denk hierbij vooral aan een lege batterij. Zeker wanneer de rookmelder al wat jaren actief draait kan de kans bestaan dat de batterij toe is aan vervanging. In deze blog benoemen we de belangrijkste stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen en altijd verzekerd te zijn van een goed functionerende rookmelder.
Hoe stopt u het piepen van de rookmelder?
Een piepende rookmelder is vaak een teken dat er iets moet worden gecontroleerd. U kunt enkele stappen nemen om ervoor te zorgen dat deze stopt met piepen:
1 – Controleer de batterij van de rookmelder
De kans is groot dat de rookmelder piept, omdat de batterij bijna leeg is. In dit geval kunt u de rookmelder gemakkelijk demonteren van uw plafond, om vervolgens de batterijen te vervangen. Gebruik hiervoor altijd nieuwe batterijen van goede kwaliteit. Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het vervangen van de batterij om veiligheid te garanderen.
2 – Is de rookmelder verbonden aan het stroomnetwerk? Controleer de meterkast
Heeft uw rookmelder geen batterijen maar is deze verbonden aan het stroomnetwerk? Het zou mogelijk zo kunnen zijn dat er een stroomgroep is uitgevallen of dat er een stop is omgeslagen. Dit kan ervoor zorgen dat de rookmelder geen stroom ontvangt en dus begint te piepen. Herstel de stroomtoevoer door de betreffende stroomgroep weer in te schakelen of door de stop terug omhoog te zetten.
3 – Maak de rookmelder goed schoon
Een derde mogelijkheid om het piepen van de rookmelder te stoppen is door deze goed schoon te maken. Soms kan stof of vuil namelijk de boosdoener zijn achter valse alarmen, piepjes of storingen. Door middel van een stofzuiger kunt u het overtollige stof eenvoudig verwijderen. Vervolgens kunt u met een droge doek de rookmelder verder afnemen.
Zorg altijd voor een goed werkende rookmelder
Heeft u de bovenstaande stappen geprobeerd maar blijft de rookmelder piepen? Dan kunt u overwegen om een nieuwe set aan te schaffen. We benadrukken namelijk graag dat een goed werkende rookmelder essentieel is voor de veiligheid van uw huis of bedrijfspand.
Investeer dan ook in betrouwbare rookmelders die voldoen aan de actuele veiligheidsnormen en zorg ervoor dat u ze regelmatig test en onderhoudt. Zo weet u zeker dat de rookmelder doet wat hij hoort te doen.
Rookt of vapet u in huis? Of zijn er werknemers of scholieren die zo nu en dan de regels overtreden en een sigaret opsteken? Grote kans dat de rookmelder vroeg of laat ongewenst af gaat. En hoewel de rook van een sigaret of vape doorgaans lichter is dan rook door vuur, kan de rookmelder soms moeilijk het onderscheid maken.
In deze blog benoemen we enkele tips om te voorkomen dat de rookmelder alarm slaat wanneer u rustig staat te roken of vapen.
Hoe voorkomt u dat de rookmelder afgaat tijdens het vapen?
Natuurlijk zit u niet te wachten op een rookmelder die zonder reden afgaat. De deeltjes van rook door sigaretten en vapes verdampen weliswaar sneller dan rook door vuur, ze kunnen er alsnog voor zorgen dat de rookmelder activeert. Met name wanneer de ruimte slecht is geventileerd en u met meerdere personen aan het roken of vapen bent.
Toch zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de rookmelder niet afgaat wanneer u in de woning wilt roken. We vertellen er graag meer over.
1 – Kies voor een rookmelder met hittesensor
Een effectieve manier om te voorkomen dat een rookmelder alarmeert bij het detecteren van rook door sigaretten, is door te kiezen voor een rookmelder met een hittesensor. Denk bijvoorbeeld aan de rook- en hittemelder van Kidde . Deze melders reageren op temperatuurstijgingen in plaats van rook, wat betekent dat ze niet afgaan door rook of damp van sigaretten en vapes.
2 – Zorg voor goede ventilatie of rook uit het raam
Wilt u toch in uw woning blijven roken? Zorg er dan voor dat er wat ramen open staan om te zorgen voor een goede luchtcirculatie. De rook kan dan sneller ontsnappen en zal niet blijven hangen. Dit verkleint de kans op een vals alarm aanzienlijk. U kunt natuurlijk ook direct bij een open raam roken, zodat de rook naar buiten wordt afgevoerd in plaats van in de kamer te blijven hangen.
3 – Houd afstand van de rookmelder
Misschien wel de eenvoudigste oplossing. Hoe verder u van de rookmelder vandaan blijft tijdens het roken, des te groter de kans dat deze geen vals alarm geeft. De damp van de sigaret of vape is, tegen de tijd dat deze in de buurt komt van de rookmelder, dan nagenoeg verdwenen. De kans is dan nihil dat een rookmelder dit oppakt.
Een kwalitatieve rookmelder kopen? Security Discounter
Zoekt u naar kwalitatieve en betrouwbare rookmelders in uw woning of bedrijfspand? Bij Security Discounter vindt u een uitgebreid assortiment aan rookmelders die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Zo weet u zeker dat u investeert in de veiligheid van uw omgeving.
Onze specialisten denken graag met u mee wanneer u te maken heeft met specifieke vraagstukken. We voorzien u van deskundig advies zodat u de juiste rookmelders vindt voor uw woon- of werkruimte.
Motion Detection, ook wel bewegingsdetectie genoemd, is een technologie dat wordt gebruikt in beveiligingscamera’s en andere apparaten om bewegingen snel te detecteren. Het is een waardevolle toevoeging in het aanbod aan camerabewaking en biedt de mogelijkheid om automatisch opnames te starten of meldingen te maken zodra beweging wordt gedetecteerd.
Hoe werkt Motion Detection?
Motion Detection werkt door middel van geavanceerde software in beveiligingscamera’s. Deze software analyseert voortdurend het beeld dat de camera vastlegt. Wanneer er veranderingen in het beeld plaatsvinden, zoals beweging van objecten of personen, detecteert de software dit door verschillen in pixels waar te nemen.
De camera kan ingesteld worden om bij detectie van beweging automatisch actie te ondernemen, zoals het opnemen van video’s, het activeren van een alarm of het verzenden van meldingen naar de gebruiker. U krijgt dan een pushbericht op uw smartphone zodat u eventueel kunt controleren wie er voor de deur loopt.
Motion Detection bij beveiligingscamera’s
De technologie achter Motion Detection zien we tegenwoordig veelal terugkomen in beveiligingscamera’s. Simpelweg begint de camera dan pas met beelden op te nemen wanneer er beweging wordt waargenomen in het beeld. Dit zorgt ervoor dat het systeem efficiënter met opslagruimte omgaat en dat gebruikers snel op de hoogte worden gebracht van potentieel verdachte activiteiten rondom hun eigendommen.
Tegelijkertijd kunt u ook gemakkelijker beelden terugzoeken, zonder dat u eindeloos hoeft zoeken door lange opnamen waar niets gebeurt. Om die reden is Motion Detection al snel een onmisbare functie geworden in beveiligingscamera’s.
Waarom Motion Detection?
Minder gebruik van opslagruimte: Door het gebruik van motion detection nemen beveiligingscamera’s alleen op wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit betekent dat er minder videomateriaal wordt opgeslagen, wat resulteert in efficiënter gebruik van de opslagruimte.
Snellere terugkoppeling: Door alleen op te nemen wanneer er beweging is, kunt u sneller de relevante beelden vinden en bekijken zonder door uren aan onbelangrijke opnames te hoeven zoeken.
Verhoogde veiligheid: Motion detection kan direct meldingen sturen naar uw smartphone of ander apparaat zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit stelt u in staat om snel te reageren op mogelijke bedreigingen of ongewenste bezoekers. Maar natuurlijk ook op bezorgers die uw pakketjes komen afgeven.
Mogelijke nadelen van Motion Detection
Hoewel de technologie alsmaar verbeterd, kan het nog altijd mogelijk zijn dat de Motion Detection in beveiligingscamera’s niet altijd perfect werkt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bewegende takken of huisdieren valse alarmen veroorzaken, waardoor u onnodig gewaarschuwd wordt. Daarnaast kan slechte verlichting de nauwkeurigheid van de detectie verminderen, wat kan leiden tot gemiste gebeurtenissen of vertragingen in de meldingen. We hebben het hier wel over uitzonderlijke gevallen, daar waar Motion Detection over het algemeen zeer betrouwbaar is.
Beveiligingscamera’s met Motion Detection bij Security Discounter
Uiteraard biedt Security Discounter een breed assortiment aan beveiligingscamera’s met Motion Detection. Deze geavanceerde technologie stelt u in staat om alleen relevante gebeurtenissen vast te leggen door automatisch opnamen te starten bij bewegingsdetectie. Niet alleen scheelt het opslagruimte, het ook de efficiëntie van de camera’s door alleen op te nemen wanneer er daadwerkelijk activiteit wordt gedetecteerd.
In onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u gemakkelijk diverse beveiligingscamera’s vergelijken. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, ontvangt u binnen enkele werkdagen uw bestelling op de mat.
Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere woonverdieping in Nederland minimaal één rookmelder te hebben. En dat is zeer logisch, want rookmelders redden levens en kunnen ernstige schade aan uw woning voorkomen. Maar waar plaatst u die rookmelders nu precies? En hoe zorgt u ervoor dat ze optimaal werken? In deze blog beantwoorden wij al uw vragen over de rookmelder.
Waarom zijn rookmelders verplicht?
Jaarlijks krijgen veel mensen te maken met een plotselinge woningbrand. En hoewel u wellicht denkt, dat gebeurt mij niet, zijn er in Nederland jaarlijks honderden woningbranden met dodelijke slachtoffers. De meeste slachtoffers vallen ’s nachts, wanneer mensen slapen en de geur van brand of rook niet ruiken. Een rookmelder detecteert zeer vroeg dat er sprake is van een opkomende brand en alarmeert u tijdig om actie te ondernemen.
Dat geeft u een cruciale voorsprong om andere bewoners en dieren wakker te maken, wellicht zelf de brand te kunnen doven of hulpdiensten in te schakelen. Een prettig idee.
Een rookmelder ophangen: In welke ruimtes?
Dat de aanwezigheid van een rookmelder een meerwaarde is, moge duidelijk zijn. Maar wat is nu eigenlijk de juiste plek om de rookmelder te plaatsen? Rookmelders dienen geïnstalleerd te worden op strategische locaties in uw woning. Het is met name belangrijk dat er in of vlak bij iedere ruimte een rookmelder is, zodat brand of rook snel wordt opgemerkt. Met name de volgende verdienen speciale aandacht:
Slaapkamers: Wanneer u slaapt is het van belang dat een rookmelder aanwezig is om tijdig rook of brand te detecteren en u te waarschuwen.
Hallen, garages en bijkeukens: Vaak zijn dit de vluchtwegen naar buiten wanneer er sprake is van brand. Daarom is het cruciaal om hier rookmelders te installeren om vroegtijdig gealarmeerd te worden bij rookontwikkeling.
De woonruimte: Indien uw woonkamer groter is dan gemiddeld, is het de moeite waard om twee rookmelders op te hangen.
Hoeveel rookmelders heeft u nodig?
Het aantal rookmelders dat u minimaal nodig heeft, hangt af van het aantal etages in uw woning. Het is namelijk verplicht om iedere verdieping te voorzien van een rookmelder. Toch zijn er ook andere ruimtes waar een rookmelder sterk wordt aanbevolen, waardoor u er al snel meer nodig kunt hebben. Woont u in een rijtjeswoning? Dan wordt het aangeraden om tussen de 4 en 6 rookmelders op te hangen.
Waar rookmelder plaatsen bij schuin plafond?
Bij een schuin plafond moet u de rookmelder niet op het hoogste punt installeren. Rook stijgt weliswaar op, maar in hoeken en bij schuine plafonds kan de rook zich ophopen in de nok, voordat het de melder bereikt. De beste plaats voor een rookmelder met een schuin plafond is dan ook:
Op 90 centimeter afstand van het hoogste punt van het plafond. Zo zit de melder dicht genoeg bij de nok om rook tijdig te detecteren, maar niet zo hoog dat hij te ver van de leefruimte hangt.
Minimaal 50 centimeter van hoeken en muren. Dit zorgt ervoor dat de rookstroom niet wordt belemmerd.
Extra zekerheid met gekoppelde rookmelders
Een rookmelder kan een behoorlijk geluid maken wanneer er sprake is van brand. Toch bestaat er een kans dat u deze niet behoort, bijvoorbeeld wanneer u in de woonkamer de televisie hebt aanstaan, terwijl boven op zolder het alarm afgaat. Met gekoppelde rookmelders wordt u altijd gealarmeerd wanneer er één rookmelder afgaat. Waar u zich ook bevindt in de woning.
Hoe plaatst u de rookmelders?
Een rookmelder is vandaag de dag gemakkelijk te plaatsen op twee manieren:
Bevestiging met een sticker: Gebruik de meegeleverde, dubbelzijdige stickers om de rookmelder eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voor een goede hechting.
Vastschroeven: Ook kunt u de rookmelder vastschroeven aan het plafond. Gebruik hiervoor de bijgeleverde schroeven en pluggen, in combinatie met een boormachine om de juiste montagepositie te bepalen.
Waar u de rookmelders niet moet plaatsen
Er zijn ook een aantal ruimtes waarbij wordt afgeraden om rookmelders te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken, waar condensatie of kookdamp kan zorgen dat de rookmelder te snel kan activeren, wat resulteert in valse alarmen.
Maar ook op algemene plekken waar het veel tocht is, zoals dicht bij ventilatieopeningen of luchtroosters, kan de rookmelder onbedoeld geactiveerd worden door luchtstromen, wat de betrouwbaarheid van de meldingen kan beïnvloeden.
Meer weten over rookmelders in uw woning?
Bij Security Discounter vindt u een ruim assortiment aan kwalitatieve rookmelders die niet alleen adequaat handelen bij brandgevaar, maar ook voldoen aan de laatste Europese normen (NEN 1069).
Wij hebben bij Security Discounter daarnaast de beschikking over een aantal specialisten op het gebied van brandpreventie en inbraakbeveiliging. Onze specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden wat betreft de verschillende rookmelders en de installatie daarvan. Dus mocht u nog extra hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.
De allerbeste manier om een ongewenste bezoeker af te schrikken is door het ophangen van een beveiligingscamera. Het wordt steeds normaler voor particulieren om zelf een beveiligingscamera op te hangen. Sinds Februari hangen er meer dan 69.400 beveiligingscamera’s bij particulieren in Nederland. Videomateriaal is immers een van de sterkste bewijsmiddelen die je kan hebben als er wat gestolen of vernield wordt. Toch zijn er een aantal regels voor het ophangen en gebruiken van een beveiligingscamera in Nederland. Nu vraag je je wellicht af: wat zijn deze regels nou precies?
Inhoudsopgave
Waar mag je wel of geen beveiligingscamera’s plaatsen?
Ben je van plan een beveiligingscamera buiten uw huis op te hangen? Dat mag gelukkig zonder veel gedoe in Nederland. Waar je wel op moet letten, is dat je je houdt aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierbij is de belangrijkste regel dat je alleen je eigen bezittingen op beeld hebt. De mooie tuin van je buurman mag dus niet in beeld staan volgens deze wetgeving. Grenst je voordeur direct aan de openbare weg? Dat is niet het einde van de wereld. In dit geval moet je duidelijk communiceren naar de buurt waar er camera’s hangen.
Belangrijkste regels ophangen beveiligingscamera
Probeer mensen in de omgeving goed te informeren over het bezitten van beveiligingscamera’s, dit kan bijvoorbeeld door middel van een bordje waarop staat dat er camera’s hangen.
Bewaar de beelden voor een korte termijn. Bewaar dus niet wekenlang dezelfde camerabeelden.
Deel niet zo maar de beelden van je camera’s op sociale media! Vooral niet als er voorbijgangers herkenbaar in beeld staan. Vraag eventueel toestemming mocht je dit willen uploaden.
Maak de gezichten van voorbijgangers onherkenbaar door ze te blurren.
Beveilig de camerabeelden, dat niet zo maar iemand er bij kan. Als je op de Cloud de beelden opslaat, gebruik bijvoorbeeld een sterk wachtwoord.
Respecteer de privacy rechten van je buurtbewoner!
Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een camera?
Je hebt geen vergunning nodig om een bewakingscamera op te hangen of te kopen in Nederland. Je hebt gewoon het recht om camera’s buiten op te hangen om je eigen woning te beveiligen en je eigendommen te beschermen.
Hoe hoog mag een buitencamera worden opgehangen?
De optimale hoogte van een beveiligingscamera buiten verschilt per camera. Hoe hoger die hangt, hoe meer je op beeld hebt. In principe is er geen wetgeving die je limiteert in hoe hoog je de bewakingscamera mag ophangen. Daarentegen als je de bewakingscamera te hoog hangt, dan zijn de voorbijgangers niet meer goed te zien.
De ideale hoogte van een beveiligingscamera ligt aan de kijkhoek en hoe scherp de resolutie van de camera is. Als de functie van de beveiligingscamera is om gezichten en personen te herkennen, dan is tussen de 2 tot 3 meter hoog ideaal. Op deze hoogte kunnen de camera’s goed de gezichten opvangen. Ook houd je zo nog een goed overzicht van de rest van de omgeving.
Iedereen wil voor zichzelf een veilige leefomgeving creëren. Daarentegen heeft niet iedereen de tijd om te worstelen met ingewikkelde beveiligingstechnologie. De AX Pro serie van Hikvision biedt hier gelukkig de oplossing voor. Het mooie is namelijk: je hoeft echt geen genie te zijn om deze draadloze alarmsystemen te integreren met uw woning. Ben je nu benieuwd wat de grootste voordelen van de AX Pro zijn? Dat is precies waar dit artikel over gaat.
Inhoudsopgave
Wat is Hikvision AX Pro precies?
AX Pro van Hikvision is een productlijn van draadloze alarmsystemen die enorm simpel te integreren zijn binnen uw woning. Hierdoor wordt het versterken van de beveiliging in uw woning een fluitje van een cent. De AX Pro serie van Hikvision biedt namelijk een breed scala ondersteunende apparaten aan. Denk aan systemen met functies zoals bewegingssensoren, rookmelders, bedienpanelen, sirenes, afstandsbedieningen en meer. Hikvision AX Pro kan altijd aan uw behoeften voldoen.
Verder is het met de draadloze alarmsystemen van AX Pro eenvoudig om ze te koppelen via de Cloud. Door simpelweg een QR-code te scannen kun je al een apparaat toevoegen aan de Cloud. Deze gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat u zelfstandig uw pand of woning kunt beveiligen.
Zijn Hikvision alarmsystemen goed?
De alarmsystemen van Hikvision zijn van zeer hoge kwaliteit. Hikvision staat bekend om zijn innovatieve en kwaliteit beveiligingstechnologien. Denk aan : beveiligingscamera’s, opname systemen en toegangscontrole oplossingen.
Verder zijn de alarmsystemen vaak uitgerust met moderne sensoren, draadloze technologie en integratiemogelijkheden met andere beveiligingssystemen zoals camera’s en toegangscontrole.
Ook zorgt Hikvision ervoor dat er regelmatig updates worden uitgerold voor de AX Pro lijn om eventuele beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit verbetert de functionaliteit van de alarmsystemen aanzienlijk. Het resultaat hiervan is dat de systemen betrouwbaar blijven en up-to-date.
Dankzij de draadloze technologie en de integratie van accessoires zoals magneetcontacten, PIR-sensoren en kabels, bieden deze systemen een ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruiksgemak. Vooral vergeleken met concurrerende producten. Hierdoor is het erg moeilijk om in de fout te gaan met de Hikvision AX Pro draadloze alarmsystemen.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Hikvision AX Pro alarmsystemen?
1. De installatie van AX Pro is een makkie!
De draadloze technologie van de Hikvision AX Pro maakt de installatie eenvoudig en snel. Er is geen uitgebreide bekabeling nodig. Dankzij de eenvoudige gebruiksaanwijzingen kunnen de apparaten snel worden gemonteerd. Overigens valt het gemakkelijk te koppelen aan uw telefoon, waar u meldingen ontvangt van bewegingssensoren. Verder is het onderhoud van een draadloos alarmsysteem ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft alleen maar de batterij op tijd te vervangen. Dit maakt het onderhouden erg gebruiksvriendelijk en maakt het installatieproces toegankelijk, zelfs zonder technische kennis!
2. Geavanceerde technologie
De ondersteunende apparaten van AX Pro hebben enorm veel moderne functies. Denk hierbij aan gezichtsherkenning, bewegingssensoren, vingerafdrukverificatie en meer. Ook zijn ze gemakkelijk te koppelen aan de Cloud. Hierdoor versterken alle apparaten elkaar, wat resulteert in een uitstekende en moderne beveiliging.
3. Zeer uitgebreide functionaliteit
Hikvision AX Pro ondersteunt een breed scala aan accessoires, waaronder bewegingssensoren, magneetcontacten, rookmelders en meer. Dit maakt het mogelijk om het systeem aan te passen aan uw specifieke beveiligingsbehoeften. Ook worden huisdieren niet gedetecteerd door deze alarmsystemen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw kat uw woning in een oorlogsgebied verandert.
4. Erg effectief in besparen van kosten
Door de draadloze aard van de AX Pro zijn de installatiekosten veel lager dan bij bekabelde systemen. Het scheelt al een hoop als je niet iemand hoeft in te schakelen om bedrading aan te leggen. Ook de installatietijd is een stuk hoger dan bij draadloze alarmsystemen. Vergeet niet, tijd is geld!
5. Real-Time Meldingen en Monitoring
De AX Pro draadloze alarmsystemen bieden real-time meldingen via de mobiele app. Zo kunnen gebruikers onmiddellijk op de hoogte zijn van eventuele veiligheidsincidenten. Verder kunnen gebruikers het systeem continu monitoren. Zo heb je een hoger gevoel van controle en veiligheid.
Garantie op de AX Pro?
De garantievoorwaarden van de AX Pro systemen zijn hetzelfde als de overige producten die wij aanbieden bij SecurityDiscounter. Bij ons kun je de draadloze alarmsystemen gratis retourneren als het niet goed werkt of beschadigd raakt tijdens het transport.
Stel je bedenkt je binnen 14 dagen na ontvangst van uw AX Pro, dan kan je je geld terug krijgen na het retourneren binnen 4 dagen na ontvangst. Ook kunt u het inruilen voor een nieuw product, na ontvangst verzenden wij dit nieuwe product dezelfde dag nog.
Is uw AX Pro alarmsysteem kapot na 30 dagen? Dan valt er minimaal 2 jaar garantie op je product. Dat is dan onze verantwoordelijkheid. Het betreft dan fouten in het product of een defect dat niet is ontstaan door het gebruik van het product.
Waar te koop?
Of u nu op zoek bent naar een allesomvattende bundel of losse onderdelen, Security Discounter heeft alles wat u nodig heeft. Behoefte aan meer informatie of begeleiding bij het kiezen van het perfecte systeem voor uw behoeften? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. Wij bij SecurityDiscounter staan altijd klaar om u te assisteren.
De video deurbel is de GROOTSTE trend voor huisbeveiliging in 2024. Zo’n slimme deurbel hangt inmiddels bij de voordeur van meer dan 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens. En ze worden alleen maar populairder. De vraag is alleen: waar moet je nou op letten bij het gebruiken van een video deurbel? Wat mag je filmen met een deurbel? Hoe ver filmt een video deurbel precies? Dit zijn precies de vragen die beantwoord worden in dit artikel.
Inhoudsopgave
Wat mag je filmen met een deurbel?
Als je een deurbel met camera installeert, wil je natuurlijk weten wat je wel en niet mag filmen. Je filmt namelijk in principe iedereen die voorbij de deur loopt. Van je eigen familie tot de postbode. Zelfs anno 2024 is er geen specifieke privacywetgeving voor de video deurbel.
Met het filmen en het opnemen van beelden moet je voldoen aan de Algemene Veordening Gegevensbescherming (AVG). De belangrijkste privacy regels zijn als volgt:
1. Alleen eigen terrein
Je mag alleen je eigen terrein filmen met de slimme deurbel. De openbare weg of de tuin van je buurman mag dus niet op beeld staan of worden opgenomen.
2. Bewaar de opnames voor een korte periode!
Volgens de AVG is een opname van iemand een ‘persoonsgegeven’. Dit betekent dat je de beelden zo kort mogelijk wilt bewaren van een vreemde. Als je de beelden niet meer nodig hebt, verwijder ze dan. (Of sla helemaal niks op als je zeker van je zaak wilt zijn)
3. Hang een waarschuwingsbordje op
Informeer mensen met een bordje dat er een deurbel met camera naast je voordeur hangt. Dit is namelijk niet altijd even zichtbaar.
4. Voorbijgangers hebben recht op beeldmateriaal!
Volgens de AVG hebben voorbijgangers die gefilmd worden het recht de beelden te bekijken die de slimme deurbel van ze opneemt.
5. Video deurbel opnames niet zo maar delen!
Gemaakte beelden mag je alleen online delen met toestemming van de mensen in de video. Post opgenomen beelden dus niet zomaar op sociale media.
6. Vermijd gemekker en vraag toestemming aan de huisbaas!
Als je in een huurwoning woont, heb je wellicht toestemming nodig van je huisbaas. Bespreek van tevoren of het mogelijk is een deurbel met camera te installeren.
Kan een video deurbel beelden opslaan?
De deurbel met camera kan ook beelden opnemen en opslaan. Zo kun je terugkijken wie er aanbelde of in je achtertuin liep. Deze beelden kun je terugkijken in een app van je video deurbel. Let wel op of je een slimme deurbel met nachtzicht hebt of niet. Nachtzicht maakt het terugkijken van opnames in de nacht mogelijk. Hierdoor hoef je geen extra licht naast je video deurbel te hangen.
De opnamen kunnen zowel in de cloud als in een lokale opslag worden opgeslagen. Voor een lokale opslag zou je een micro SD-kaart kunnen gebruiken. Let op dat je bij het opslaan in de cloud wellicht een betaald abonnement moet afsluiten.
Lokale opslag is ook veiliger, want als de clouddienst van je provider offline gaat, kun je je beelden niet meer terugvinden. Dit heb je meer in de hand met lokale opslag. Vergeet niet dat een lokale opslag minder beeldmateriaal kan opslaan dan een cloudopslag. Bekijk dus regelmatig of je SD-kaart nog opslagruimte heeft.
Hoe veilig is een video deurbel?
Het gevoel van veiligheid in eigen huis is een stuk groter met een deurbel met camera naast de voordeur. Alleen de aanwezigheid schikt al veel potentiële inbrekers af. In het donker de deur openen kan best eng zijn als je alleen thuis bent. Een slimme deurbel met nachtzicht zorgt ervoor dat je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Dan kun je immers alles glashelder in de nacht op afstand bekijken. Zo kun je inschatten of de bezoeker betrouwbaar is of niet. Een constant gevoel van veiligheid in eigen woning is waar wij naar streven.
Als de slimme deurbel een microfoon bezit, kun je zelfs op afstand communiceren met de bezoeker. Zo kun je ongewenste bezoekers verzoeken om te vertrekken. Ook een nuttige toevoeging aan een slimme deurbel is de bewegingssensor. Deze sensor geeft je een melding wanneer er iemand in de buurt van de bel komt, nog voordat ze op de bel gedrukt hebben.
Welke aansluitingsmogelijkheden heeft een deurbel met camera?
Het is belangrijk om als eerst te weten waar je stroomvoorziening vandaan komt. Het kan zo zijn dat je stroomvoorziening niet beschikbaar of ongeschikt is voor de slimme deurbel. Mocht dit zo zijn, dan is het verstandig om een draadloze deurbel met accu te kopen. Hierdoor is de video deurbel zonder directe stroomaansluiting alsnog bruikbaar. Let wel goed op de batterij. Als deze leeg is, dan werkt je video deurbel niet meer. Een slimme deurbel die is aangesloten op een stroomnetwerk is daarom de beste keuze.
Hoe ver filmt een deurbel met camera?
Dat verschilt per model. De EzViz DB2C draadloze video deurbel filmt bijvoorbeeld op een hoek van 160° met een maximale afstand van 5 meter. Het is van groot belang om te weten wat de kijkhoek, maximale afstand en opnamekwaliteit van je video deurbel is. Een grotere kijkhoek zorgt voor een bredere opname. Dit is handig als je een bredere oprit hebt en alles goed in beeld wilt hebben.
Een video deurbel met nachtzicht zorgt ervoor dat je ook ‘s nachts even goed kunt opnemen. Dit werkt veel beter dan een lampje naast de camera te hangen. Betere opnamekwaliteit zorgt ervoor dat het makkelijker is om terug te zien wie er voor de deur stond. Dit is zeer handig om eventuele boosdoeners te identificeren.
Kun je een draadloze deurbel gebruiken zonder wifi?
De meeste draadloze video deurbellen vereisen een Wi-Fi verbinding, zoals onze Partizan, EzViz en HikVision modellen. De Wi-Fi verbinding maakt het immers mogelijk voor de slimme deurbel om draadloos te functioneren. Als je geen Wi-Fi ter beschikking hebt als je van huis bent, kun je altijd mobiele data gebruiken om meldingen binnen te krijgen op je telefoon.
Video deurbel kopen?
Mocht je nu staan te springen om een video deurbel te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nou op zoek bent naar een simpele draadloze deurbel met camera of een moderne deurtelefoon, SecurityDiscounter biedt het allemaal aan.
Een kwaliteit camera met microfoon en nachtzicht is bij ons de standaard. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn namelijk de kernwaardes van ons bedrijf. Wij streven naar het leveren van een gevoel van veiligheid en comfort rondom uw eigen woning.