SELECTIE VERFIJNEN

Merk

Kleur

Bekabeling

Soort

Toebehoren

Voeding

Rookmelder

Rookmelder kopen

Een brand kan plotseling tot stand komen en voor enorm grote schade zorgen. Daarom is het verstandig om over voldoende rookmelders te beschikken die in staat zijn om een beginnende brand te detecteren. Voor de optimale inrichting van brandpreventie zijn meerdere rookmelders eigenlijk onmisbaar. Rookmelders zijn apparaten die rookdeeltjes uit de lucht proberen te detecteren en vervolgens daarna alarm slaan. Een rookmelder kan een zelfstandig apparaat zijn en kan enkel op zichzelf goed functioneren. Echter worden rookmelders de laatste tijd vaker geplaatst in combinatie met meerdere rookmelders en andere brandpreventie apparaten. We zien steeds vaker dat men ervoor kiest om een rookmelder te verbinden met zijn of haar brandmeldinstallatie. Dat is onze ogen een goede ontwikkeling, want dat laat zien dat men zich meer bezig houdt met de inrichting van zijn of haar brandpreventie. Daarnaast is de vooruitgang op het gebied van brandmeldinstallaties ook erg positief, want dat leidt tot meer productoptimalisaties en tot producten van een steeds betere kwaliteit.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Merk

Kleur

Bekabeling

Soort

Toebehoren

Voeding

Online op zoek naar de juiste rookmelder

Op het internet zijn er meerdere aanbieders van verschillende soorten rookmelders. De keuze op het gebied van rookmelders is groot en dat zou ervoor kunnen zorgen dat u moeite heeft met het maken van de juiste beslissing. Wees gerust, u bent bij Security Discounter op het juiste adres voor een kwalitatief goede rookmelder voor een gunstige prijs. Wij hebben rookmelders van vertrouwde merken van onder andere Z-Wave en Zigbee in ons assortiment. Daarnaast heeft u bij ons ook de keuze tussen rookmelders die koppelbaar zijn en tussen rookmelders die onafhankelijk van elkaar werken. Daarbij hangt de keuze af van uw persoonlijke voorkeur, maar in het geval dat u van plan bent om meerdere rookmelders te gaan plaatsen, dan raden wij u aan om deze draadloos met elkaar te koppelen.

Belangrijke aandachtspunten voor het plaatsen van een rookmelder

Een brand kan zomaar tot stand komen, zonder dat u door hoeft te hebben. Daarom is het wel zo prettig om bij een beginnende brand gealarmeerd te worden. Het is belangrijk om in iedere ruimte van uw woning of bedrijfspand een rookmelder op te hangen. Denk hierbij aan de woonkamer en aan alle slaapkamers, maar ook aan de hal en de overloop, want dat zijn vaak de vluchtroutes bij een brand. Hang een rookmelder op aan het plafond en minimaal 50 centimeter van de muur of de hoek. Verder is het verstandig om een rookmelder niet boven de verwarming op te hangen of op tochtige plekken zoals bij een ventilatieopening.

Extra hulp en aandacht van onze specialisten

Wij hebben bij Security Discounter de beschikking over een aantal specialisten op het gebied van brandpreventie en inbraakbeveiliging. Deze specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden wat betreft de verschillende rookmelders en de installatie daarvan. Dus mocht u nog extra hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.