SELECTIE VERFIJNEN

Kleefmagneten

Een kleefmagneet is een voorziening waarmee een deur automatisch open wordt gehouden of automatisch dicht wordt gehouden wanneer u dit wilt. Het is dan ook een essentieel product bij de beveiliging van uw ruimtes. De kleefmagneet wordt voornamelijk gebruikt bij deuren die een toegangsverlening hebben. Dankzij de kleefmagneten is het mogelijk om een deur standaard gesloten of open te houden. Dit is erg handig wanneer er bij u wordt gewerkt en het onhandig is op de deur telkens te openen.

Bij Security Discounter hebben wij allerlei producten van hoge kwaliteit op voorraad om uw beveiligen te verzekeren. Een kleefmagneet mag niet ontbreken in ruimtes waar deuren regelmatig gesloten moeten blijven. Voor de breedste keuze aan scherp geprijsde producten bent u bij ons op de juiste plek!

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Wat is een kleefmagneet?

Een kleefmagneet, ook wel bekend als een deurmagneetvergrendeling, biedt verschillende voordelen. Dit elektrische apparaat creëert een ‘magnetisch’ veld dat dient om een deur te vergrendelen. Kleefmagneten worden vaak gebruikt in beveiligingssystemen en toegangscontrolesystemen om deuren veilig af te sluiten en te beheren wie toegang heeft tot bepaalde ruimtes. Ze werken op basis van elektriciteit en worden geactiveerd om de deur te vergrendelen wanneer dat nodig is, waardoor ze een effectieve en betrouwbare beveiligingsoplossing zijn.

Kleefmagneten kopen

Een kleefmagneet bestaat meestal uit een spoel en een ankerplaat. De spoel is het elektrotechnische gedeelte, waar de kabel zit verbonden. De ankerplaat is een stalen strip die aan de magneet blijft plakken. Deze wordt meestal op het roterende of schuivende deel gemonteerd. De spoel wordt op de muur bevestigd. Om een deur met een kleefmagneet dicht te houden, moet de spoel aan het kozijn worden vastgemaakt. Een kleefmagneet houdt een deur of poort open, wanneer de spoel op de muur wordt gemonteerd.

Wanneer er een stroom door de spoel van de kleefmagneet wordt gestuurd, wordt deze spoel magnetisch. De spoel trekt dan de ankerplaat aan, waardoor de deur aan de muur wordt vergrendeld.

Deuren dicht en deuren open op een soepele manier met behulp van het magnetisch veld van de kleefmagneten.