SELECTIE VERFIJNEN

Kleur

Soort

Toebehoren

Voeding

Beveiligingscamera voeding

De voeding van een adapters voor een beveiligingscamera

Om uw (buiten) beveiligingscamera van stroom te voorzien gebruikt u een voedingsadapter. Voor bewakingsapparatuur is het van belang dat u een gestabiliseerde adapter van goede kwaliteit gebruikt. Kies een adapter die ongeveer twee keer hoger is dan de stroomwaarde van de beveiligingscamera. De stroomwaarde van de adapter mag iets hoger zijn en dat hoeft geen probleem te vormen. Hierdoor weet u zeker dat de adapter compatibel is met de beveiligingscamera. Op deze manier zal er geen problematiek ontstaan en zullen de camera’s van voldoende voeding voorzien worden.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Kleur

Soort

Toebehoren

Voeding

Hoe werken camera adapters en beveiligingscamera

Camera’s vereisen een bepaalde hoeveelheid stroom om continue werkende te blijven. Vandaar dat het handig is dat de stroomwaarde van de adapter altijd hoger is dan die van de beveiligingscamera. Hierdoor waarborgt u de consistentie van de camera en kunt u de downtime (het moment dat de camera offline is) reduceren. Vandaar dat het heel belangrijk is dat u bij het kiezen van een voedingsadapter ervoor zorgt dat het Voltage (meestal 12 volt) en Ampère van de adapter hoger is dan die van de camera.

Verschillende soorten adapters

Er zijn veel verschillende types adapters:

  • Een gestabiliseerde adaptor, een stroomadapter voor de camera
  • Een stroomadapter voor de DVR of NVR
  • Een plugmaat DC adapter
  • Daarnaast zijn er ook adapters met meerdere aansluiting

Neem gerust een kijkje in ons brede assortiment. Daar kunt u zien welke adapters nodig zijn voor uw camera. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Wij zijn altijd bereid om u te helpen met de zoektocht naar de juiste adapter voor uw IP camera.

Gestabiliseerde adapters

Een stopcontact staat onder een spanning van 230V, echter kunnen we er vanuit gaan dat deze spanning niet altijd stabiel is. Bewakingsapparatuur is namelijk gevoel voor deze stroomwisselingen. Dit is dat reden dat u in ons assortiment alleen netvoedingen vindt die gestabiliseerd zijn voor het 230V stroomnet. De stroomvoeding zal ervoor zorgen dat de hoeveelheid stroom altijd stabiel blijft en dit resulteert in een hogere duurzaamheid van uw apparatuur.

Stroom adapters voor de beveiligingscamera’s

Het grote deel van de beveiliging-camera’s hebben een 12V adapter nodig met een stroomsterkte van 500mA. Het zijn prima en degelijke adapters wanneer deze adapters direct aan de camera worden aangesloten. Maar als er gebruik wordt gemaakt van een verlengkabel, kunt u beter een stroomsterkte nemen van 1 Ampère. Aangezien de verlengkabel ook een bepaalde stroomsterkte nodig heeft. Dit is meestal ook rond de 500mA. Dus 500mA plus 500mA betekent een stroomsterkte van minimaal 1 Ampère. Toch zijn er sommige camera’s waar echter een hogere stroomsterke voor vereist is. Zolang u ervoor zorgt dat de adapter een hogere stroomsterkte levert dan dat noodzakelijk is voor de camera dan zit u goed en neemt u minimaal risico. Bij een langere kabellengte raden wij u wel aan om een voeding met een hogere stroomsterkte te regelen, denk hierbij aan tussen de 2 en 2,5 Ampère. Met bijvoorbeeld een Speed-Dome beveiligingscamera zal  een hogere stroomsterkte nodig hebben, omdat er ook een verwarmingselement in de camera zit. In alle specificaties van de camera’s kunt u zien welke adapter u nodig heeft.

Goede voeding nodig voor uw camera? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Van meerdere camera’s tot een IP camera met een gestabiliseerde adapter, wij staan voor u klaar. Mocht u nog twijfelen of vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze experts contacteren. Wij weten u altijd een kosteloos en vrijblijvend advies op maat te geven. Ook kunnen wij door onze jarenlange ervaring en hoge kwaliteit eis de perfecte adapter vinden voor uw situatie tegen een zeer scherpe prijs.