SELECTIE VERFIJNEN

Merk

Kleur

Bekabeling

Display

Soort

Toebehoren

Voeding

Branddetectie

Hoe werkt branddetectie?

Branddetectie werkt aan de hand van een rookmelder en een brandalarm. Deze systemen meten de lucht 24 uur per dag. Dit zorgt ervoor dat deze systemen een stuk sneller zullen aangeven wanneer er plotseling een brand ontstaat, dan bijvoorbeeld een persoon. Ook hoeft de eigenaar niet continue aanwezig te zijn in het pand om een mogelijke brand te detecteren. Mocht de rookmelder een te hoge waarde aangeven dan wordt het brandalarm in werking gezet en zal de eigenaar gecontacteerd worden. Afhankelijk van het systeem kan dit gebeuren via een alarm, telefoontje of in een directe verbinding met de 112-alarmlijn.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Merk

Kleur

Bekabeling

Display

Soort

Toebehoren

Voeding

Resultaat 1–20 van de 26 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 26 resultaten wordt getoond

Voorkom brand en schade

Bij het bestrijden van brand is het altijd van groot belang om het in een vroeg stadium te signaleren, zodat er tijdig kan worden ingegrepen. Dit beperkt schade en voorkomt eventuele grotere brandhaarden. Ook geven branddetectiesystemen aan waar de brand exact plaatsvindt, zodat er nog sneller kan worden ingegrepen en de mogelijke schade geminimaliseerd wordt. Veel verzekeraars verplichten het zelfs om brandsystemen aanwezig te hebben in de panden, anders is het vaak niet mogelijk om een verzekering af te sluiten. Ook het is het hebben van een goed branddetectiesysteem erg prettig voor uw personeel, zodat de veiligheid wordt gewaarborgd en de kans op letsel of andere schade voorkomen wordt.

Brand lokaliseren en blussen

Branddetectiesystemen lokaliseren de brand automatisch. Hierdoor is het makkelijker voor hulpdiensten om de brand te blussen. Ook helpt het lokaliseren van de brand met het waarschuwen van de aanwezige personen. Dat zorgt ervoor dat zij tijdig kunnen vluchten en zichzelf kunnen beschermen tegen de brand. Naast het contacteren van hulpdiensten is het ook mogelijk om sprinkler-systemen of brandblussers in te zetten voor het blussen van de brand. Vooral bij kleine branden die tijdig geconstateerd worden, kan op die manier de brandschade enorm beperkt worden.

Waar bestaan branddetectiesystemen uit?

Er zijn verschillende soorten van branddetectie, namelijk rookmelders, brandalarmen, CO-melders en rookdetectors. Afhankelijk van de ruimte dat beschermd moet worden tegen brand is het belangrijk om tussen deze soorten systemen een differentiatie te maken. Ook worden deze detectie middelen vaak in combinatie met elkaar gebruikt, zodat het gehele systeem sneller alarm kan slaan tijdens brand.

Komt u er niet uit?

Raadpleeg een van onze experts voor een kosteloos en vrijblijvend advies. De experts van Security Discounter zijn gedreven om u 24/7 te helpen om de beste oplossing te vinden voor branddetectie. Ook leveren zij service voor bestaande branddetectiesystemen die bij ons zijn afgenomen, mocht u er zelf na de aanschaf nog niet helemaal uitkomen. Branddetectiesystemen vragen altijd om maatwerk, dus het kan nooit kwaad om een van onze experts te benaderen. Branddetectiesystemen kunnen bij de aanschaf relatief duur zien, al blijft het een verstandige en onmisbare investering waarmee u veel geld zou kunnen besparen. Op onze contactpagina kunt u gerust met een van onze experts contact leggen en vervolgens een afspraak inplannen.