SELECTIE VERFIJNEN

Kleur

Aanbieding

Audio

Bekabeling

Binnen of buiten camera

Microfoon

Soort

Voeding

Vorm camera

IP beveiligingscamera

Bent u op zoek naar een geavanceerde en betrouwbare oplossing om de veiligheid van uw huis, kantoor of bedrijfspand te verbeteren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze IP-beveiligingscamera’s bieden u de nieuwste technologieën en functionaliteiten om uw eigendommen te bewaken en gemoedsrust te bieden.

Of u nu een kleine ruimte of een uitgestrekt terrein wilt beveiligen, onze IP-beveiligingscamera’s zijn ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Met hun hoge beeldkwaliteit, variërend van HD tot 4K Ultra HD, kunt u genieten van heldere en gedetailleerde beelden, zowel overdag als ‘s nachts.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Kleur

Aanbieding

Audio

Bekabeling

Binnen of buiten camera

Microfoon

Soort

Voeding

Vorm camera

Resultaat 1–20 van de 133 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 133 resultaten wordt getoond

Wat is een IP camera? 

Een IP-camera, oftewel Internet Protocol-camera, is een beveiligingscamera die gebruikmaakt van een netwerkverbinding om beelden te verzenden en te ontvangen. In plaats van analoge signalen te gebruiken, zoals traditionele CCTV-camera’s, maakt een IP-camera gebruik van digitale technologie om videostreams te verzenden via een netwerk, zoals een lokaal netwerk (LAN) of het internet.

IP-camera’s hebben meestal een ingebouwde webserver, waardoor ze rechtstreeks kunnen communiceren met een computer of smartphone of een ander apparaat met netwerktoegang. Ze worden meestal via Ethernetkabels op het netwerk aangesloten, hoewel er ook draadloze IP-camera’s beschikbaar zijn die via Wi-Fi kunnen communiceren.

De voordelen van IP camera’s

IP-camera’s, oftewel Internet Protocol-camera’s, bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele analoge camera’s. Hier zijn enkele voordelen van IP-camera’s:

-Hoge beeldkwaliteit: IP-camera’s kunnen beelden vastleggen met een hoge megapixel camera resolutie, waardoor gedetailleerde en heldere beelden worden geproduceerd. Dit is vooral belangrijk bij het identificeren van mensen, voertuigen of andere objecten opgenomen door de camera.

-Flexibiliteit en schaalbaarheid: IP-camera’s maken gebruik van een netwerkverbinding, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in bestaande netwerkinfrastructuren. Het toevoegen van extra camera’s is eenvoudig, omdat ze geen fysieke bekabeling naar een centrale opname-eenheid vereisen. Hierdoor kunnen systemen gemakkelijk worden uitgebreid of aangepast aan de veranderende behoeften.

-Afstandsweergave en -toegang: Met IP-camera’s kunnen gebruikers de beelden op afstand bekijken en toegang krijgen tot live videostreams via internet. Dit stelt gebruikers in staat om op elk gewenst moment en vanaf elke locatie toezicht te houden op hun eigendommen of beveiligde gebieden.

-Geavanceerde functionaliteit: IP-camera’s bieden vaak geavanceerde functies en mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld bewegingsdetectie, gezichtsherkenning, automatische tracking en video-analyse mogelijk maken. Deze functies helpen bij het verbeteren van de beveiliging en kunnen de efficiëntie van bewakingssystemen verhogen.

-Integratie met andere systemen: IP-camera’s kunnen naadloos worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen en toegangscontrolesystemen. Dit zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde beveiligingsoplossing, waarbij verschillende systemen samenwerken om de veiligheid te verbeteren.

-Opslag en archivering: IP-camera’s kunnen beeldmateriaal opslaan op netwerkopslagapparaten, zoals Network Video Recorders (NVR’s) of in de cloud. Dit maakt langdurige opslag en gemakkelijke toegang tot opgenomen beelden mogelijk, zelfs nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Al met al bieden IP-camera’s een breed scala aan voordelen, waaronder hoge beeldkwaliteit, flexibiliteit, afstandsweergave, geavanceerde functionaliteit, integratiemogelijkheden en efficiënte opslag. Deze voordelen hebben bijgedragen aan de groeiende populariteit en brede acceptatie van IP-camera’s in verschillende toepassingsgebieden, zoals beveiliging, bewaking en videobewakingssystemen.

Op zoek naar de beste IP camera? 

Een IP camera biedt u tal van voordelen, daar waar veiligheid op de eerste plaats staat. Bij Security Discounter hebben wij een breed aanbod aan diverse IP camera’s. Van gerenommeerde topmerken tot relatief goedkopere ip camera’s, bij ons is er voor iedere situatie een geschikte camera te vinden. 

We helpen u graag bij het vinden van de juiste IP camera. Ons deskundige team bij Security Discounter staat klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste IP-camera die voldoet aan uw specifieke behoeften op het gebied van nachtzicht en veiligheid. We begrijpen dat veiligheid uw hoogste prioriteit is, en daarom streven we ernaar om u een breed scala aan opties te bieden.

Wat is het verschil tussen een IP camera en Wifi camera? 

Een IP camera en een wifi-camera zijn beide soorten beveiligingscamera’s, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een IP-camera en een wifi-camera:

-Netwerkconnectiviteit: Een IP-camera, ook wel POE camera genoemd (Power over Ethernet), maakt verbinding via een netwerkkabel, meestal kabel via Ethernet, om gegevens te verzenden en te ontvangen. Aan de andere kant maakt een wifi-camera verbinding via draadloze Wi-Fi-technologie, zonder dat er een fysieke bekabelde verbinding nodig is.

-Installatiegemak: Een wifi-camera is over het algemeen eenvoudiger te installeren dan een IP-camera. Omdat een wifi-camera draadloos is, hoeft u geen Ethernet-kabels te leggen, wat handig kan zijn als er geen bekabelde netwerkinfrastructuur beschikbaar is op de installatielocatie. Een IP-camera vereist daarentegen bekabeling naar het netwerk.

-Bereik: Een IP-camera heeft over het algemeen een groter bereik dan een wifi-camera. Wifi-signalen kunnen worden beïnvloed door obstakels, zoals muren en interferentie van andere draadloze apparaten. Hierdoor kan het bereik van een wifi-camera beperkt zijn, vooral als deze zich op grote afstand van de wifi-router bevindt. IP-camera’s hebben minder last van dit probleem, omdat ze gebruikmaken van bekabelde Ethernet-verbindingen.

-Betrouwbaarheid: Over het algemeen wordt aangenomen dat IP-camera’s betrouwbaarder zijn dan wifi-camera’s. Dit komt doordat bekabelde verbindingen minder gevoelig zijn voor storingen en minder vatbaar zijn voor signaalverlies of interferentie. Wifi-verbindingen kunnen soms verstoord worden door interferentie van andere apparaten of signalen, wat de betrouwbaarheid van een wifi-camera kan beïnvloeden.

IP camera voor de camerabewaking van uw bedrijfspand

Een IP camera is een uitstekende keuze voor de camerabewaking van uw bedrijfspand. Of u nu een klein kantoor, een winkel, een magazijn of een groot bedrijfscomplex heeft, IP-camera’s bieden u geavanceerde mogelijkheden en functionaliteiten om de veiligheid van uw bedrijfspand te waarborgen.

Met IP-camera’s kunt u genieten van haarscherpe beeldkwaliteit en hoge resolutie, waardoor u gedetailleerde beelden krijgt van wat er zich afspeelt in en rondom uw pand. Dit is van cruciaal belang voor het identificeren van eventuele incidenten, het volgen van bewegingen en het beschermen van uw eigendommen.

Met een IP camera bent u verzekerd van: 

-Full HD Haarscherp beeld van de binnen- of buitenomgeving

-Mogelijkheid tot opgeslagen beelden te bekijken

-Mogelijkheid tot live meekijken

-Mogelijkheden tot toevoegen van bewegingssensor 

Nieuwe IP camera kopen? Kies voor Security Discounter

IP camera kopen? Van een dome camera tot een bullet camera, bij Security Discounter bent u aan het juiste adres voor een breed aanbod aan professionele IP camera’s en wifi camera’s. Dankzij onze jarenlange ervaring en brede expertise op het gebied van beveiligingscamera’s kunnen we u op een kundige wijze te woord staan bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie. 

Professionele service staat bij ons op de eerste plaats. Of u nu op zoek bent naar een dome camera, nvr recorder, ethernetkabel of volledige camera-set, bij Security Discounter vindt u een breed assortiment aan apparaten tegen inbraakbeveiliging. 

FAQ

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een IP-camera? 

-Veiligheid en privacy: Besteed aandacht aan de beveiliging en privacyfuncties van de IP adres camera. Zorg ervoor dat de camera encryptieprotocollen ondersteunt en dat u de controle hebt over wie toegang heeft tot de beelden.

-Opname en opslag: Let op hoe de opnamen worden bewaard en of daarvoor een betaald abonnement nodig is. Sommige IP-camera’s slaan de beelden op in de cloud, terwijl andere een lokaal opslagmedium, zoals een NVR, vereisen. Kies de optie die het beste past bij uw behoeften en budget.

-Extra functies: Let op eventuele extra’s die de IP-camera biedt, zoals slimme bewegingsdetectie, gezichtsherkenning of PTZ-functionaliteit (Pan-Tilt optische Zoom). Deze functies kunnen de functionaliteit en effectiviteit van de camera verbeteren, afhankelijk van uw specifieke behoeften.

Hoe functioneert een draadloze IP-camera?

Een draadloze IP-camera werkt op een vergelijkbare manier als een webcam. Het registreert beelden en geluid, zet deze in real-time om naar digitale gegevens en verzendt ze via internet. Hierdoor kunnen deze beelden vanaf elke locatie ter wereld (direct) worden bekeken, niet alleen op computers, maar ook op tablets of smartphones.

Wat houdt de term IP-camera in?

De term IP-camera is afgeleid van de afkorting IP, wat staat voor internetprotocol. Een IP-camera maakt gebruik van het internetprotocol om beelden te verzenden. Hierdoor kun je de beelden bekijken op je smartphone of computer. Het grote voordeel hiervan is dat je op deze manier, waar ter wereld je ook bent, locatie-onafhankelijk kunt zien wat er thuis gebeurt.