SELECTIE VERFIJNEN

Beveiligingscamera recorder

Recorders voor het opnemen van uw beelden

Wanneer u verschillende beveiligingscamera’s binnen of rondom uw woning opgehangen heeft, wilt u de beelden op kunnen slaan. Voor het opslaan van deze beelden heeft u een digitale video recorder nodig, die wij los in ons assortiment verkopen. Mocht u voor een complete camera set van Security Discounter gekozen hebben, dan zit deze recorder hier vaak standaard bij. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden, wanneer u een recorder aanschaft. In dit artikel leest u meer over deze aandachtspunten. Zo wordt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen!

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Resultaat 1–20 van de 34 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 34 resultaten wordt getoond

Wat is een beveiligingscamera recorder

Met een NVR-recorder (Network Video Recorder) wordt een beveiligingscamera recorder bedoeld die specifiek is ontworpen voor het opnemen, opslaan en beheren van videobeelden van IP-camera’s. Een NVR maakt gebruik van een netwerkverbinding om video- en audiogegevens van IP-camera’s te ontvangen en op te slaan op interne of externe opslagapparaten, zoals harde schijven, NAS-systemen (Network Attached Storage) of cloudopslag. Dit type recorder biedt geavanceerde functies zoals het instellen van opname-schema’s, bewegingsdetectie, op afstand bekijken en beheren via webbrowsers of mobiele apps, en integratie met andere beveiligingsapparatuur en -systemen. Een NVR speelt een essentiële rol in moderne bewakingssystemen, waarbij het helpt bij het verzamelen en opslaan van waardevolle visuele informatie voor veiligheidsdoeleinden.

Kijk naar het aantal kanalen van een recorder

Een van deze aandachtspunten is het aantal kanalen wat een recorder u biedt. Het aantal kanalen moet minimaal overeenkomen met het aantal camera’s wat u binnen en buiten uw woning heeft opgehangen. Vaak kiest men er echter voor, om een recorder met een groter aantal kanalen te kopen. De kans bestaat immers, dat u in de toekomst nieuwe camera’s aan uw beveiliging toe zal toevoegen. In zo’n situatie hoeft u geen nieuwe recorder te kopen, als u hier vooraf al rekening mee gehouden heeft. Daarbij kan het geen kwaad om kanalen op uw recorder in eerste instanatie ongebruikt te laten.

Overige kooptips voor recorders

Niet alleen het aantal kanalen van een recorder kan een belangrijk aandachtspunt voor u zijn. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar het type camera wat op een recorder aangesloten kan worden. Sommige kanalen zijn geschikt voor analoge camera’s, terwijl andere recorders ook gebruikt kunnen worden in combinatie met een IP camera. Hierbij speelt niet alleen het type IP beveiligingscamera’s een rol. Ook het aantal megapixels kan van invloed zijn. Sommige recorders zijn specifiek bedoeld voor camera’s met maximaal 3 of 4 megapixels, of juist voor Full HD. Zou u een scherpere beveiligingscamera met de recorder verbinden, dan gaat een deel van de beeldkwaliteit hiervan verloren.

Ook voor het opslaan van beelden is het handig om een Micro SD kaart of harde schijf in huis te halen, aangezien dit je de mogelijkheid biedt om belangrijke opnamen lokaal te bewaren en gemakkelijk toegang te hebben tot archieven wanneer dat nodig is.