SELECTIE VERFIJNEN

Kleur

Audio

Beeld

Bekabeling

Display

Microfoon

Opslag

Opslag

Sets

Soort

Toebehoren

Voeding

Intercom

Op zoek naar intercoms of bijbehorende accessoires? Bij Security Discounter hebben wij diverse intercom apparaten en accessoires op voorraad. Denk hierbij aan drukknoppen, monitoren, magneetcontacten en allerlei andere apparaten om uw intercoms te kunnen installeren. Daarnaast biedt Security Discounter ook verschillende sets met alle benodigde apparaten.

Het voordeel aan een intercom is dat u eerst kunt kijken wie er voor de deur staat, voordat u toegang verleend. Hierdoor voorkomt u ongewenst bezoek en worden het aantal inbraakpogingen sterk verlaagd.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Kleur

Audio

Beeld

Bekabeling

Display

Microfoon

Opslag

Opslag

Sets

Soort

Toebehoren

Voeding

Wat is een intercomsysteem?

Een intercom systeem, kort voor intercommunicatiesysteem, is een communicatiesysteem dat wordt gebruikt om gesprekken te voeren tussen twee of meer mensen op verschillende locaties binnen een gebouw of op een bepaald terrein. Intercomsystemen kunnen variëren van eenvoudige tweeweg-audioapparaten tot geavanceerde video-intercoms met ingebouwde camera’s en beeldschermen. Ze worden vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder beveiliging, gemak, en efficiënte communicatie.

Een van de meest voorkomende toepassingen van intercomsystemen is in deuren en toegangspoorten, waar ze worden gebruikt om te communiceren met bezoekers voordat ze toegang krijgen tot een gebouw of woning. Andere toepassingen zijn te vinden in kantoren, ziekenhuizen, scholen, fabrieken, en zelfs in woningen, waar ze dienen als een handig communicatiemiddel tussen verschillende kamers of afdelingen.

Voordelen van intercomsystemen

Een intercomsysteem biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Beveiliging: Ze stellen gebruikers in staat om te communiceren met bezoekers of personeel voordat ze toegang verlenen, wat de veiligheid verhoogt door ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  2. Gemak: Intercoms bieden een handige manier om te communiceren met mensen op afstand, zoals leveranciers, gasten of gezinsleden in verschillende kamers.
  3. Efficiëntie: In commerciële omgevingen kunnen intercoms de communicatie tussen afdelingen en medewerkers stroomlijnen, wat de productiviteit kan verhogen.
  4. Toegangsbeheer: Ze kunnen worden geïntegreerd met toegangscontrolesystemen om de toegang tot gebouwen en ruimtes te beheren.

Van een deurintercom tot deurbellen

Intercomsystemen kunnen in verschillende vormen voorkomen, variërend van eenvoudige deurintercoms die worden gebruikt om te praten met bezoekers aan de voordeur tot uitgebreidere systemen met videocamera’s, meerdere stations en integratie met andere beveiligingsapparatuur. Deurbellen met intercomfuncties stellen bewoners in staat om te communiceren met bezoekers via een luidspreker en microfoon voordat ze de deur openen. Ze worden vaak gebruikt in woningen en kleine bedrijven om te controleren wie er aan de deur staat en om de veiligheid te verbeteren.

Intercom kopen

Met een intercom is het gemakkelijker om ongewenst bezoek te weren. U krijgt op uw monitor te zien wie er voor de deur staat en kan met een druk op de knop de deur openen. Dankzij een gebruiksvriendelijke monitor is het eenvoudig in gebruik. Daarnaast is er een microfoon aanwezig waardoor u ook tegen de bezoeker kan praten. Dit is bijvoorbeeld makkelijk wanneer er een postbezorger voor de deur staat, en u eerst wilt weten wat voor pakketje er binnen komt.

Daarnaast is het gemakkelijk om andere apparaten te koppelen aan de intercom. Zo kunt u een beveiligingscamera toevoegen zodat u meerdere beelden op de monitor kan bekijken. Ook kunt u een magneetcontact toevoegen zodat het alarmsysteem af slaat wanneer er een ongewenst bezoek plaatsvind.