Meest effectieve alarmsystemen in 2021

Inbraken zijn van alle tijden, in de middeleeuwen werd er al ingebroken bij huizen en bedrijven. Maar je zou toch zeggen dat we daar anno 2021 een oplossing voor zouden hebben? Uiteraard, inbraak zal nooit helemaal van de wereld verdwijnen, en gelukkig zijn er wel manieren om te zorgen dat inbrekers in ieder geval niet bij u langskomen. Alarmsystemen zijn de toekomst op dit gebied, maar welk alarmsysteem is geschikt voor jouw huis of bedrijf. En wat is het verschil tussen systemen met en zonder draad? In deze blog gaan we in op de kenmerken van bedrade en onbedrade systemen.

Bekabelde systemen

Zoals eerder genoemd zijn er dus systemen met en zonder draad, maar welke is het beste. Laten we eerst kijken naar bedrade alarmsystemen voor uw huis. Zoals de naam al doet denken werken bedrade systemen met behulp van een fysieke verbinding tussen de verschillende onderdelen van een alarmsysteem, zoals de verschillende sensoren en de computer die het systeem aanstuurt. Door deze directe verbinding zijn bedrade systemen erg betrouwbaar en snel. Maar tevens ook duur om te installeren en te onderhouden. Als één van de draden van zo’n systeem wordt aangetast of beschadigt gaat het alarm meteen af en wordt er een bericht gestuurd naar de meldkamer. Een bedraad systeem is dus duurder, maar wel ongelooflijk betrouwbaar door de directe verbinding tussen de verschillende onderdelen.

Gaat u een huis bouwen en heeft u de gelegenheid de bedrading van uw alarmsysteem mee te nemen in het ontwerp ? Een ideale situatie om alle kabels netjes weg te werken.

Draadloze systemen

Dit brengt ons bij de draadloze alarmsystemen voor uw huis of bedrijf, kan het nog beter dan de bedrade systemen van eerder, of is een draadloos systeem waardeloos. Het lijkt misschien moeilijk om de eerdergenoemde bedrade systemen te overtreffen, maar een draadloos systeem komt toch aardig in de buurt. Zoals u misschien al had verwacht werken draadloze systemen met behulp van radiogolven voor communicatie tussen de sensoren en de centrale computer. Dit bespaart veel kosten aangezien er geen complex kabelsysteem aangelegd hoeft te worden.

Ook is een draadloos alarmsysteem voor uw woning vrijwel onmogelijk om mee te knoeien, er zijn immers geen draden om door te knippen. Ook deze alarmsystemen sturen een melding naar de meldkamer zodra één van de sensoren iets opvangt. Een mogelijk risico van zo’n complex netwerk aan radiogolven is natuurlijk een storing, radiogolven zullen eerder storen dan een betrouwbare connectie via een kabel, maar storingen in draadloze alarmsystemen zijn voor alsnog erg zeldzaam.

De draadloze componenten, zoals een Passief infra Rood sensor,  van een draadloos alarmsysteem zijn wat duurder dan een component dat bedraad kan worden. Er zit immers een zend en ontvangst optie op de sensor. Dat is net iets complexer dan een kabel aansluiting.  Verder zit er in een draadloze sensor een batterij.

Dat brengt ons op een ander belangrijk put : Een draadloze sensor moet regelmatig een nieuwe batterij krijgen… Regelmatig ? De systemen die Security discounter verkoopt hebben een batterij levensduur van minstens drie jaar. vaak nog veel langer. Het vervangen van de batterij is geen complexe handeling.

Heeft u een bestaand huis en ziet u het niet zitten om kabels te trekken voor al de sensoren ?  Dat hoeft ook niet. De draadloze componenten kunnen in het gehele huis worden opgehangen, zonder 1 draad te trekken. Geen breek of installatie schade en flexibel.. U kunt de sensor eenvoudig een andere plek geven.

Conclusie

Al met al hebben beide systemen dus hun voordelen en nadelen, al lijken draadloze systemen wel de toekomst van alarmsystemen voor huizen en bedrijven te worden. De installatiekosten en onderhoudsmoeite van het bedrade systeem is het misschien nu nog waard voor het maximaal betrouwbare resultaat, maar de bestaande draadloze systemen gaan ook op het gebied van betrouwbaarheid de show gaan stelen. De keuze is dus aan u. Wij van Security Discounter hopen dat u na het lezen van dit artikel genoeg informatie heeft vergaard om een keuze te maken voor een alarmsysteem voor uw huis. Bedankt voor het lezen en succes in uw strijd tegen inbrekers.