Hoe werkt een glasbreukmelder in combinatie met een alarm?

Glasbreukmelder als toevoeging bij huisbeveiliging

Bij de inrichting van een optimale huisbeveiliging en inbraakpreventie wordt er niet direct gedacht aan het aanbrengen van glasbreukmelders. Desondanks kunnen deze apparaten van grote toegevoegde waarde zijn voor een betere huisbeveiliging. Wanneer je de beschikking hebt over een of meerdere glasbreukmelders in uw woning, dan wordt u direct gealarmeerd op het moment dat de detector gebroken glas detecteert. Het geluid wanneer glas breekt is een karakteristiek geluid en heeft een bepaalde frequentie. De glasbreukmelder is speciaal ontworpen om dat geluid te detecteren. Vervolgens kan de glasbreukmelder een melding geven of een alarm geven. De apparaten zijn beschikbaar in meerdere vormen en formaten. Glasbreukmelders zijn in staat om bij gewoon glas, gehard glas en gelamineerd glas een eventuele glasbreuk te detecteren. Vooral in situaties waarbij een magneetcontact niet voldoende is, is de keuze voor een glasbreukmelder al snel gemaakt. Glasbreukmelders hebben een minimale bereik van ruim 5 meter en zijn een goede toevoeging voor een betere huisbeveiliging.

Gebruik maken van een glasbreukmelder

Hoewel er bij de inrichting van een goede huisbeveiliging niet direct gekozen wordt om gebruik te maken glasbreukmelders, zijn het wel apparaten van een grote toegevoegde waarde voor een betere huisbeveiliging. Het aanbrengen van glasbreukmelders is de perfecte oplossing om ramen, vitrine kasten en andere glazen ruimtes beter te beveiligen. Een glasbreukmelder kunt u zowel op het plafond als aan de muur bevestigen. Daarbij is het wel belangrijk dat de glasbreukmelder ongeveer één tot twee meter van het raam is gemonteerd en dat de sensor is voldoende verwijderd is van apparaten die geluid maken zoals bijvoorbeeld televisies. Verder is het verstandig om de sensor van de glasbreukmelder richting het raam te laten liggen en wijzen, zodat eventuele glasbreuk het beste gedetecteerd kan worden.

Een goed beveiligd thuis

De beschikking hebben over een veilig huis is van enorm groot belang en daar moet veel aandacht aan worden besteed. Bij een glasbreukmelder denkt men vaak niet aan een vast onderdeel van de huisbeveiliging, maar ziet men het meer als een optionele toevoeging. Maar een glasbreukmelder is van onmisbare waarde voor een perfecte huisbeveiliging van uw woning. Heeft u verder weleens over nagedacht om gebruik te maken van glasbreukmelders, maar weet u nog niet zeker of dat voor u de juiste keuze is op het gebied van huisbeveiliging of bent u nog benieuwd naar meer informatie op het gebied van huisbeveiliging en inbraakpreventie? Neem dan gerust contact op met een van onze security specialisten. Zij zijn experts in het optimaal inrichten van uw huisbeveiliging en staan iedere dag klaar om u daarmee verder te helpen!