Wat is een stil alarm?

Gebruik maken van een stil alarm

Voor huisbeveiliging wordt er veelal gebruik gemaakt van een alarm. Een alarmsysteem kan veel toegevoegde waarde bieden aan een goede huisbeveiliging en inbraakpreventie. Het zorgt ervoor dat je bij ongewenst bezoek direct gealarmeerd wordt. Je wordt onmiddellijk op de hoogte gesteld van eventuele indringers. Op het gebied van alarmen zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kun je de keuze maken voor een luid alarm, maar zou je ook kunnen kiezen voor een stil alarm. Een stil alarm werkt in combinatie met bewegingsmelders en met melders die op de deur of op het raam zijn bevestigt. Bij een detectie van een beweging op bij de opening van de deur of het raam, dan wordt er een stille melding verzonden naar de bewoners en ook melding gemaakt bij een meldkamer. Bij een stil alarm klinkt geen luid alarm, waardoor de indringers of inbrekers ook niet direct gewaarschuwd worden van het alarmsysteem.

Werking van een stil alarm

Wanneer een stil alarm afgaat, dan wordt er direct melding gemaakt bij zowel de sleutelhouder als bij een meldkamer. De sleutelhouder wordt op de hoogte gesteld van ongewenste beweging en moet daarbij aangeven of het niet toevallig om een valse melding zou kunnen gaan. Bovendien is het bij veel alarmsystemen mogelijk om live mee te kijken naar de beelden van de beveiligingscamera’s. Op het moment dat het niet om een valse melding gaat, dan schakelt de centralist van de meldkamer onmiddellijk de hulpdiensten in. De hulpdiensten gaan vervolgens naar het adres toe om de mogelijke inbrekers op heterdaad te betrappen. De inbrekers hebben geen hoogte gekregen van het alarm en zullen in zo’n situatie nog niet het gevoel hebben dat de politie onderweg is.

Wanneer kiezen voor een stil alarm?

Een stil alarm is van toegevoegde waarde voor een optimale huisbeveiliging. Daarbij komt een stil alarm wel alleen goed tot zijn recht, als er een doorschakeling naar een meldkamer kan worden gemaakt. Op het moment dat een stil alarm afgaat, moet er wel direct actie ondernemen worden, anders kan er beter gebruik worden gemaakt van een luid alarm. Een luid alarm zal de inbrekers direct afschrikken, maar ook de buurtbewoners kunnen daar direct hoogte van krijgen. Toch hangt de keuze voor een stil alarm of voor een luid alarm af van uw persoonlijke voorkeur en van uw eigen huisbeveiliging. Onze specialisten op het gebied van huisbeveiliging en inbraakpreventie denken graag met u mee over de optimale beveiliging. van uw huis.