POE ? Wat is dat eigenlijk ?


Uw camera heeft voeding nodig. Zelfs draadloze camera's werken niet zonder stroom. Bij iedere camera wordt een voeding geleverd of is een voeding bij te kopen.

Moderne camera's werken echter vaak met POE. Simpelweg : stroom over de netwerkkabel. U zult uw camera vaak aan het netwerk ( internet) willen kopplen. Dan is een UTP ( internetkabel) tussen uw camera en uw router noodzakelijk. POE zorgt er voor dat er ook stroom door deze kabel loopt. Dat is handig, want dan heeft u maar 1 kabel nodig.

Er zijn drie manieren om uw camera van POE te voorzien :
  • Uw recorder, die bij uw camera hoort, levert de stroom rechtstreeks af op de netwerkkabel. Eenvoudig en efficient
  • Uw netwerkswitch heeft een POE functie en levert uw camera zo stroom.
  • U gebruikt een POE injector. Deze geeft alleen stroom af op de netwerkkabel tussen uw router (of switch) en uw camera. 
 

Stroom over mijn netwerkkabel ? Is dat niet gevaarlijk ?


geen paniek ! dat is zeker niet gevaarlijk. Er wordt gewerkt met laagspanning. U loopt dus geen risico.
Voor wat meer achtergrond informatie kunt u onderstaande tekst lezen.
 

POE ?

 

Power over Ethernet (PoE) is een netwerkfunctie die is gedefinieerd in de IEEE 802.3af- en 802.3at-standaarden. Dankzij PoE leveren Ethernet-kabels vermogen aan netwerkapparaten via de bestaande dataverbinding.

Een PoE-compatibel apparaat kan een voedingsbronapparaat (PSE, Power Sourcing Equipment), gevoed apparaat (PD, Powered Device) of soms beide zijn. Het apparaat dat voeding overdraagt is een PSE. Het apparaat dat wordt gevoed is een PD. De meeste PSE's zijn ofwel netwerkswitches of PoE-injectoren die zijn bestemd voor gebruik met niet-PoE-switches. Algemene voorbeelden van PD's zijn VoIP-telefoons, draadloze access points en IP-camera's.

 

Wat zijn de voordelen van PoE?

 
  • Omdat u met PoE maar één kabel nodig hebt voor zowel voeding als data-overdracht, bespaart u met PoE op aanschaf en kabels voor netwerkapparatuur en VoIP-telefoons.
  • PoE maakt het installeren of het uitbreiden van een netwerk veel eenvoudiger en goedkoper in gebouwen waar het te duur of te lastig is om nieuwe voedingslijnen aan te leggen.
  • Door gebruik te maken van PoE kunt u apparaten op plekken plaatsen waar het onpraktisch is om een voedingsbron te installeren, bijvoorbeeld door verlaagde plafonds.
  • Met PoE kan het aantal benodigde kabels en stopcontacten worden verminderd in een overvolle installatieruimte of kabelkast.
 

Wat is PoE+?

 

De nieuwste update van PoE is de IEEE 802.3at-standaard, bekend als PoE+. Het belangrijkste verschil tussen 802.3af (PoE) en 802.3at (PoE+) is dat PoE+ PSE's bijna tweemaal zoveel vermogen kunnen leveren via één Ethernet-kabel.

PoE+ PSE's kunnen vermogen leveren aan PoE en PoE+ PD's, maar PoE PSE's kunnen alleen vermogen leveren aan PoE PD's. PoE+ PD's hebben meer vermogen nodig dan PoE PSE's kunnen bieden.

 

Hoeveel vermogen kunnen PoE-apparaten leveren?

 

PoE+-apparaten kunnen tot een maximum van 30 watt per poort leveren, en PoE-apparaten kunnen maximaal 15,4 watt per poort leveren. Echter, er gaat altijd een beetje vermogen verloren over de lengte van de kabel en hoe langer de kabel, hoe meer vermogen er verloren gaat. Het gegarandeerde, minimaal beschikbare vermogen bij de PD is 12,95 watt per poort voor PoE en 25,5 watt per poort voor PoE+.

 

Kan ik zowel PoE als niet-PoE-apparaten in mijn netwerk gebruiken?

 

PoE-apparaten kunnen met niet-PoE-apparaten in één netwerk worden gecombineerd, maar niet-PoE-apparaten kunnen geen vermogen leveren aan PD's of worden gevoed door PSE's. De niet-PoE-apparaten moeten over een aparte voedingsbron beschikken.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.