SELECTIE VERFIJNEN

Kleur

Soort

Toebehoren

Voeding

Beveiligingscamera switch

Wat is een switch?

Een switch een van de noodzakelijke apparaten om internet mogelijk te maken. Het functioneert als een soort van kruispunt voor het internetverkeer, de kabels gaan erin en via de software in de switch wordt het internetverkeer naar het juiste apparaat gestuurd. Switchen zorgen ervoor dat de apparaten op het netwerk op de meest effectieve manier met elkaar kunnen communiceren. Denk maar aan een kantoor waar er verschillende computers, printers en eventueel servers staan. Deze apparaten hebben allemaal een internetverbinding nodig. Via een switch kunt u de internetverbinding uit de muur direct doorgeven aan de computers en printers aangezien deze een input port heeft en meerdere output porten voor ethernet kabels.

Product filteren

Product filteren

Blader door uw gewenste product via het snelfiltersysteem

Kleur

Soort

Toebehoren

Voeding

Hoe werken switchen?

In een switch zit allerlei software die ervoor zorgt dat het binnenkomende internetverkeer naar het juiste kastje stuurt. Computers krijgen allemaal een IP-adres toegekeerd en aan de hand daarvan weet de switch waar hij de datapakketten naartoe moet sturen. De printer op het lokale netwerk heeft bijvoorbeeld een IP-adres van 192.168.0.1 en de computer een IP-adres van 192.168.0.2. Bij de binnenkomende datapakketten staat er altijd een IP-adres vermeld. U zou het kunnen vergelijken met een postkantoor. De switch leest vervolgens het IP-adres en zorgt ervoor dat de pakketjes naar het juiste apparaat gestuurd word.

Verschillende formaten switches

Er zijn verschillende formaten van switches. Het kleinste formaat begint bij een switch van 4 porten. Het aantal porten staat gelijk aan het aantal apparaten dat met de switch verbonden kan worden. Een switch met 4 porten kan in theorie dus 4 apparaten op het internetnetwerk aansluiten. U kunt switches ook aan andere switches koppelen. Zo kan namelijk een 4 ports switch bijvoorbeeld worden uitgebreid met een switch van 8 porten om 12 apparaten in totaal aan te sluiten. Afhankelijk van uw situatie is het handig om voor een switch met 4, 6, 8 of 16 porten te kiezen. In sommige gevallen kan het ook verstandig zijn om twee switches te nemen in plaats van een enkele switch, denk bijvoorbeeld aan een kantoorpand waarbij er meerdere verdiepingen zijn met bijvoorbeeld 8 apparaten op elke verdieping. In dat geval is het handiger om twee switches aan te sluiten met 8 porten op beide verdiepingen. Het zorgt ervoor dat u minder kabels hoeft te gebruiken en de beschikking heeft over een snellere en robuustere internetverbinding. Bovendien is het mogelijk dat bijvoorbeeld de ene switch op de andere switch terugvallen om eventuele downtime te voorkomen.

Waarom zijn switches van zo’n groot belang voor beveiliging?

Aangezien bijna alle hedendaagse beveiliging systemen een internetverbinding vereisen is het zeer belangrijk dat er een goede internetverbinding aanwezig is. Denk aan uw IP-camera, welke u 24/7 vanaf elke locatie kunt bekijken via het internet. Mocht het internet uitvallen dan zal de camera ook uitvallen, tenzij deze is aangesloten op een DVR-recorder. Het is dus van groot belang dat de internetverbinding van het te beveiligen gebouw ook in orde is. Een goede internetverbinding is bijna even belangrijk als de camera’s, brandmelders of alarmen voor zowel binnen- als buitenbeveiliging. Het beveiligen van een gebouw hangt samen met meerdere factoren en een goede internetverbinding is daar ook een belangrijk onderdeel van. Een goede  internetverbinding verkleint de kans dat eventuele kwaadwillende niet goed bij uw gemaakte beelden, beveiligingscamera’s en bij andere beveiligingsapparatuur kunnen komen.

Advies van onze gespecialiseerde experts

Elk bedrijfspand of ruimte is anders en daarom is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende vormen van beveiliging die u zou kunnen implementeren voor in uw gebouw. Aangezien dit een erg lastige taak is, raden wij u aan om contact op te nemen met een van onze beveiliging experts van Security Discounter. Onze experts zullen uw situatie beoordelen en u een passend advies geven voor uw situatie. U kunt hiervoor een aanvraag indienen via onze contactpagina.